Universitatea Spiru Haret, prin Institutul Central de Cercetare Științifică, a aderat la CoARA -Coaliția pentru Avansarea Evaluării Cercetării, https://coara.eu
CoARA reprezintă o platformă de sprijin pentru organizații de finanțare a cercetării, organizații care desfășoară activități de cercetare, autorități și agenții de evaluare naționale/regionale, societăți științifice și alte organizații relevante, cu obiectivul de a contribui la dezvoltarea unor noi metode și practici de evaluare în cercetare.
Ne regăsim împreună, cu acceași emoție și bucurie, pentru festivitățile de deschidere a noului an universitar. Vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți alături de Universitatea Spiru Haret în dezvoltarea comunității noastre educaționale. În mod special, le adresez un călduros bun venit celor care își încep parcursul academic și îi asigur, la fel ca pe toți studenții universității noastre, de susținerea noastră necondiționată pe parcursul acestor ani de studiu, ani în care aveţi posibilitatea şi toate condiţiile pentru a pune bazele unei cariere de succes.
Astăzi suntem cea mai mare instituţie de învăţământ superior privat din România și este momentul ideal să privim către viitor. De peste trei decenii, suntem lideri în inovație în ceea ce privește învăţământul superior național. Am introdus primele cursuri online din România și suntem prima universitate care a adoptat platforma de e-learning Blackboard. Proiectul USH Digital a creat însemnate oportunități de dezvoltare în noile domenii de vârf ale tehnologiei informaționale. Suntem pe deplin pregătiți pentru provocările următorilor ani.
Deschiderea oficială a anului universitar 2024 - 2025, în cadrul Universității Spiru Haret, va avea loc marți, 1 octombrie, la sediile facultăților din toate centrele universitare haretiste, în intervalele orare și locațiile care vor fi comunicate de către conducerea facultăților prin secretariat.
Vă invităm să ne fiți alături și să sărbătorim împreună începutul unui nou an academic plin de oportunități.
În curând, vom reveni cu detalii legate de programul festivităților de deschidere pentru fiecare facultate.
Succes în noul an universitar!
Septembrie, ultima lună de Admitere2024 la Universitatea Spiru Haret!
Începe noul an universitar la USH! Până pe 30 septembrie, Universitatea Spiru Haret organizează Admitere, în limita locurilor disponibile, la unul din cele 36 programe de Licență şi 23 programe de Masterat din 5 centre universitare: București, Brașov, Craiova, Constanța și Câmpulung Muscel!
Aplică pentru un domeniu competitiv pe piaţa muncii aflat pe oferta noastră educaţională: Științe Economice, Științe Juridice, Științe Administrative, Informatică, Psihologie, Pedagogie, Medicină Veterinară, Educație Fizică și Sport, Kinetoterapie.
E important să ştii că 3 din 4 absolvenţi USH profesează în domeniul pentru care s-au pregătit! Comunitatea AlumniUSH are peste 340.000 de români care au dobândit cunoştinţele şi abilităţile necesare de a se integra activ şi eficient în mediul social şi economic de azi!
Intră acum pe admitere.spiruharet.ro pentru a afla mai multe despre programele de studii, procedura de admitere și oportunitățile de carieră.
Timpul e scurt! Te așteptăm la admitere!
Împreună învăţăm sa avem succes!
Start Admitere 2024 la Universitatea Spiru Haret!
În perioada 1 iulie – 30 septembrie Universitatea Spiru Haret, cea mai mare instituţie de învăţământ superior privat din România, dă startul înscrierilor pentru anul universitar 2024-2025!
USH vă oferă:
- 36 de programe de licenţă
- 23 de programe de masterat
- 4 centre universitare: Bucureşti, Braşov, Craiova, Constanţa şi Câmpulung Muscel!
- Domenii diverse precum: Ştiinţe Economice, Ştiinţe Juridice, Ştiinţe Administrative, Informatică, Psihologie, Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar, Medicină Veterinară, Educaţie Fizică şi Sport & Kinetoterapie.
Universitatea Spiru Haret este principala forță în dezvoltarea societății noastre, prin succesul absolvenților noștri. Și dacă vorbim despre succes, trebuie să menționăm faptul că peste 75% dintre absolvenții universității noastre profesează și sunt recunoscuți în domeniul de studiu pe care l-au urmat. Nu e puțin lucru, mai ales dacă ne gândim că peste 340 000 de români au absolvit cursurile Universității Spiru Haret!
Vă aşteptăm să deveniţi parte din comunitatea academică haretistă, unde veţi găsi un mediu de învăţare dinamic, prietenos şi cu multiple oportunităţi de dezvoltare profesională!
Pentru mai multe detalii despre programele de studii, numărul de locuri disponibile, formele de învăţământ, procedura de admitere, precum şi oportunităţile de carieră, accesaţi site-ul nostru admitere.spiruharet.ro
Hai şi TU să fii student la Universitatea Spiru Haret!
Universitatea Spiru Haret anunță, cu profund regret, dispariția Doamnei Profesor universitar dr. Domnica Șerban (29.08.1943 - 23.04.2024), membru emblematic al comunității noastre academice, Decan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (2000-2008), întemeietor de școală, modelator de caractere, creator de specialiști.
Ne exprimăm profundul respect, recunoștința și considerația pentru remarcabilele contribuții ale domniei sale în anglistică, educație, în viața academică.
Conferința de încheiere a Acțiunii COST 18204Dynamics of placemaking and digitization in Europe´s cities va avea loc în România, în perioada 15-17 aprilie, la București și Constanța.
Deschiderea conferinței va avea loc la sediul central al Universității Spiru Haret, în data de 15 aprilie, orele 11.00-15.00. În data de 16 aprilie, participanții vor fi găzduiți de Ordinul Arhitecților din România, iar miercuri, 17 aprilie, vor vizita Constanța.
Rețeaua CA18204 (22/11/2019-21/05/2024) numără în prezent 33 de țări, iar România, la nivel de Management Committee este reprezentată de Universitatea Spiru Haret (prof.univ. dr. Mircea Negru) și Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir (prof.univ. dr. Ramona Mihăilă). Obiectivul principal al acestei rețele este de a realiza studii comparative în întreaga Europă, cu privire la practicile de „placemaking” efectuate de diferiți actori ce înlesnesc reinventarea spațiilor publice urbane, un proces în care artele și practicile culturale joacă un rol crucial și aduc o diversitate de perspective și exprimări în spațiile publice, transformându-le în locuri de întâlnire și dialog cultural.
Universitatea Spiru Haret aniversează 33 de ani de la înființare.
În acești ani de evoluție și dezvoltare, am asistat la creșterea și afirmarea celei mai mari instituții private de învățământ superior din România.
Este un moment de a reflecta asupra parcursului nostru comun, bogat în realizări și împliniri. Universitatea noastră a devenit un centru al cunoașterii și al formării profesionale, inspirând generații întregi de studenți să-și atingă potențialul maxim.
În această zi specială, exprimăm recunoștința noastră față de cadrele didactice, personalul administrativ și, nu în ultimul rând, față de studenții noștri dedicați, care au contribuit la succesul nostru colectiv.
Să privim în viitor cu încredere și determinare, să continuăm să inovăm și să oferim o educație de calitate, adaptată cerințelor unei lumi în continuă schimbare.
Fie ca Universitatea Spiru Haret să rămână un far al cunoașterii, un loc unde aspirațiile devin realitate și unde studenții noștri se pregătesc să devină lideri ai societății de mâine.
Conferința Internațională ICESBA 2023
Facultatea de Științe Economice București organizează în perioada 22– 23 noiembrie 2023
THE 7TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON ECONOMIC SCIENCES AND BUSINESS ADMINISTRATION
Editura Fundaţiei România de Mâine participă în perioada 22 – 26 noiembrie la Târgul de Carte GAUDEAMUS care va avea loc în Pavilionul Central Romexpo
Calendarul LANSĂRILOR DE CARTE la Gaudeamus 2023 al Editurii Fundaţiei România de Mâine:
1. Miercuri , 22 noiembrie, 14:00 - 14:45 – Lansare Lansare „Tratat de sociologie a comunităților rurale“, 2 volume, autor prof. univ. dr. Virgiliu Constantinescu - Sala Mircea Nedelciu, nivelul 7.70, Pavilionul A, Romexpo
2. joi, 23 noiembrie, 14:00 -14:45 – Lansare „Economia României după pandemie - Cum poate fi săracă o țară bogată?“ autor prof. univ. dr. Mircea Coșea - Sala Mircea Nedelciu, nivelul 7.70, Pavilionul A, Romexpo
3. Vineri, 24 noiembrie 2023, 13.00 - 13.45 – Lansare „Teme și perspective în psihologia managementului“, autori Stefano Amodio (Istituto Teseo) și Massimiliano Barattucci (Universitatea din Salerno) - Sala Mircea Nedelciu, nivelul 7.70, Pavilionul A, Romexpo
4. Sâmbătă, 25 noiembrie, 13:00 - 13:45 – Lansare „Premisele izolării politice a României. 1919 - 1940, ediția a II-a“, autor prof. univ. dr. Viorica Moisuc - Sala Mircea Nedelciu, nivelul 7.70, Pavilionul A, Romexpo
5. Duminică, 26 noiembrie, 15:00 – 15:45 – Lansare „Ghid de activităţi părinte-preşcolar“, Grădiniţa Prietenii Mei, colectiv de autori - Sala Marin Preda, nivelul 3.20, Pavilionul A, Romexpo
Iată-ne din nou împreună, la începutul unui nou an universitar. Este o deosebită onoare să vă pot adresa mulțumiri pentru modul în care contribuiți la dezvoltarea comunității noastre academice. Urez bun venit studenților din primul an și îi felicit pentru alegerea făcută. Alături de toți studenții Universității Spiru Haret, beneficiați de susținerea noastră deplină pentru a vă construi o carieră de succes, un viitor strălucit și un binemeritat loc de frunte în societatea românească.
Și dacă vorbim despre succes, trebuie să menționăm faptul că peste 75% dintre absolvenții universității noastre profesează și sunt recunoscuți în domeniul de studiu pe care l-au urmat. Nu e puțin lucru, mai ales dacă ne gândim că peste 340 000 de români au absolvit cursurile Universității Spiru Haret!
De aceea putem spune că oferim cu adevărat garanția calității în educație. O spun și alții, dovadă fiind prezența în topuri realizate de celebre organizații internaționale de specialitate, unde ne regăsim constant cea mai bine poziționată instituţie de învăţământ superior privat din România.
Aceste performanțe remarcabile sunt rodul efortului susținut al întregii echipe manageriale, a cărei misiune este implementarea și perfecţionarea unor procese de învăţământ şi de cercetare ştiinţifică de cel mai înalt nivel calitativ, bazate pe principiile eficienţei educaţionale, ale transparenței manageriale şi ale responsabilității financiare.
În perioada 1 iulie – 30 septembrie, Universitatea Spiru Haret, cea mai mare instituţie de învăţământ superior privată din România, organizează Admitere în anul universitar 2023 – 2024 la unul din cele 36 de programe de Licenţă şi 23 de programe de Masterat în cele 5 centre universitare din Bucureşti, Craiova, Constanţa, Braşov şi Câmpulung.
Diversitatea programelor de studiu acoperă domenii variate precum Ştiinţe economice, Ştiinţe juridice, Ştiinţe administrative, Informatică, Psihologie, Pedagogie, Medicină veterinară, Educaţie fizică şi sport. Fiecare program de Licență și Masterat este conceput pentru a oferi studenților cunoștințe solide și abilități practice, pregătindu-i pentru o carieră de succes într-un mediu profesional competitiv.
Află detalii despre oferta educaţională, numărul de locuri, formele de învăţământ, procedura de admitere, taxele educaţionale şi chiar despre viitoarele oportunităţi de carieră accesând admitere.spiruharet.ro!
Pregătiți-vă pentru admitere și explorați oportunitățile de studiu în cadrul programelor de Licență și Masterat! Indiferent de domeniul ales, veți găsi un mediu de învățare dinamic și oportunități de dezvoltare profesională. Succes în procesul de admitere și bun venit viitorilor studenţi în comunitatea academică a Universității Spiru Haret!
Împreună învăţăm să avem succes la Universitatea Spiru Haret!
Băncile/instituțiile de credit interesate sunt invitate să se înscrie în programele StudentInvest și FamilyStart
-În Monitorul Oficial nr.835/15.09.2023 au fost publicate Normele de aplicare a programelor guvernamentale StudentInvest și FamilyStart.
-Fondul Român de Contragarantare SA (FRC) este mandatat de Ministerul Finanțelor să acorde garanții în numele și contul statului de până la 80% din creditul obținut de beneficiarii eligibili în ambele programe, în limita unui plafon total de 500 milioane lei.
START PREÎNSCRIERI ONLINE la Universitatea Spiru Haret!
Cea mai mare instituţie de învăţământ superior privată din România deschide azi campania de 𝗽𝗿𝗲𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗶 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲 pentru viitorii studenţi şi masteranzi până pe 30 iunie 2023!
5 centre universitare: Bucureşti, Braşov, Craiova, Constanţa şi Câmpulung Muscel
11 facultăţi
31 programe de Licenţă
23 de programe de Masterat
𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒔𝒂̆ 𝒕𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒊̂𝒏𝒔𝒄𝒓𝒊𝒊 𝒐𝒏𝒍𝒊𝒏𝒆?
Pentru că, dacă îţi vei confima locul până la 31 iulie 2023, 𝐍𝐔 𝐕𝐄𝐈 𝐌𝐀𝐈 𝐀𝐂𝐇𝐈𝐓𝐀 𝐓𝐀𝐗𝐀 𝐃𝐄 𝐀𝐃𝐌𝐈𝐓𝐄𝐑𝐄 în valoare de 250 de lei!
Accesează admitere.spiruharet.ro, completează chestionarul de preînscriere online şi ai făcut primul pas pentru a fi student la USH!
EDITURA FUNDAȚIEI ROMÂNIA DE MÂINE Evenimente Bookfest 2023, pavilionul B2, Romexpo
1. Lansarea volumului III al Trilogiei Rostiri etice în cultura românească, autor prof.univ.dr. Constantin Stroe 26/05/2023, orele 16.00-16.25 Sala: Cafeneaua Literară
2. Lansarea ediției a II-a a lucrării Sisteme informatice financiar-bancare, autori: Marius Daniel Mareș, Gabriel Mihai, Valerica Mareș de la Universitatea Spiru Haret 27/05/2023, 12.30-12.55 Sala: Cafeneaua Literară
3. Lansare volum Europa sănătoasă. Tradiții, stil de viață, autoare: Alexandra Radu și Andreea Șerban 27/05/2023, 16.30-16.55 Scena ARCA
După lansare vor fi difuzate mesaje înregistrate ale unor personalități ale mediului academic din Italia și România.. Evenimentul va fi difuzat live pe Facebook Bookfest, înregistrarea urmând să fie postată pe site-urile USH, Editurii FRM, Opinia Națională.
Toate lansările vor fi urmate de sesiuni de autografe și dezbateri la standul Editurii Fundaţiei România de Mâine.
HOTĂRÂRE DE GUVERN NR.395 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare
Studenţii şi cadrele didactice ale Universităţii Spiru Haret beneficiază, în perioada 1-31 mai 2023, de acces gratuit la platforma Statista Campus.
Modalitate de acces: din sediile Universității Spiru Haret, pe bază de IP instituțional și de acasă, prin intermediul contului individual creat pe platforma e-nformation.ro
Platforma statista.com este una dintre cele mai renumite platforme de date și statistici din lume, fiind utilizată de peste 4.500 de instituții academice. Platforma Statista poate fi folosită deopotrivă de instituții academice și institute de cercetare, precum și de companii private, oferind date actuale, rapoarte, statistici și tendințe, care susțin activitatea de cercetare și documentare.
Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Științe Economice Câmpulung Muscel prin Centrul de Cercetări Economice Aplicate vă invită să participaţi la:
The Annual National with International Participation Conference in Economics, Informatics and Communication Field the 13th edition
Lucrările Conferinței au loc în data de 19 mai 2023, ora 16.00, pe platforma Google Meet, urmărind link-ul:meet.google.com/str-pboh-zxj și față în față.
În perioada 29-30 martie 2023 va avea loc la Bucureşti cea de-a 3-a
Conferință Științifică RIBMINS – „Shaping the Future of RB-MSAS”.
Conferinţa este organizată de către Facultatea de Medicină Veterinară a Universităţii Spiru Haret, în cadrul Acţiunii COST CA18105 Risk-based meat inspection and
integrated meat safety assurance – RIBMINS.
A XXVIII-a Sesiune de comunicări a cercurilor științifice studențești cu participare internațională "SECOSAFT 2023" și a cea de-a VIII-a ediție a Salonului Internațional al Inovătii si cercetării Științifice Studențești - "Cadet INOVA '23", cele două evenimente Științifice studențești se vor desfăsura în perioada 03-06,05,2023 și sunt incluse în calendarul manifestărilor organizate cu ocazia Săptămânii internaționale a studenților Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu";
A XXIV-a Conferință Științifică internațională "THE KNOWLEDGE-BASED ORGANIZATION", în perioada 15-17.06.2023, manifestare științifică inclusă în cadrul evenimentelor prilejuite de Săptămâna internațională a Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu".
32 de ani de Universitatea Spiru Haret - Împreună să avem succes!
De 32 de ani, misiunea Universităţii Spiru Haret este pe lângă transferul cunoștințelor teoretice studenţilor şi aceea de a le forma aptitudinile și competențele necesare, astfel încât aceștia să poată atinge rezultate remarcabile în domeniul profesional ales.
Societatea are nevoie de oameni competenți, bine pregătiți, iar aceste rezultate se obțin prin perseverență, muncă susținută și puterea de autodepășire. Implementarea unui sistem de calitate performant la baza căruia stă eficiența, transparența, adaptabilitatea și spiritul de echipă reprezintă obiectivul principal al universităţii noastre. Ne vom axa pe interconectarea valorilor educaționale, științifice și culturale cu mediul antreprenorial naţional şi internațional, pe dezvoltarea de noi programe de mobilitate academică, precum și pe cooperare interorganizațională în domeniul cercetării științifice.
Împreună construim o comunitate puternică și un mediu academic valoros!
Cu dragoste de carte. De 30 de ani.
Lansările Editurii Fundației România de Mâine la Târgul de carte Gaudeamus, Bucureşti, 7-11 decembrie 2022
Editura Fundaţiei România de Mâine invită cititorii la standul său nr. 135 Pavilion B din cadrul Târgului de carte Gaudeamus. Vor avea loc 3 lansări de carte
Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea de Inginerie și Informatică, are plăcerea să vă anunțe invitația adresată cercetătorilor în vederea depunerii de aplicații pentru granturi pentru conferințe și pentru misiuni științifice pe termen scurt (STSM) în cadrul Acțiunii COST CA18232 „ Mathematical models for interacting dynamics on networks(MAT-DYN-NET)"
Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea de Inginerie și Informatică, face parte din Comitetul de Management al acestei acțiuni COST.
Cererile trebuie depuse până la 22 ianuarie 2023, pentru activitățile care vor fi întreprinse între 1 februarie și 31 octombrie 2023.
Cadrele didactice, bibliotecarii și studenții Universității Spiru Haret sunt invitați marți, 06 decembrie 2022, să participe la două workshopuri Wiley.
Workshop 1: Open access at Wiley and Transformative Agreement structure
6 decembrie 2022, ora 12:00
Workshop 2: Admin and Author workflow in publishing OA
6 decembrie 2022, ora 15.00
Speaker Graham Woodward, Associate Customer Success Director at Wiley
Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/95289441933?pwd=TVdBSnpzN3V2cW93Nm5tc09zK3BOUT09
Meeting ID: 952 8944 1933
Passcode: 306402
Vă așteptăm!
Webinar EBSCO
ROMDIDAC, companie parteneră a EBSCO Information Services, organizează luni, 28 noiembrie 2022, orele 10:00-11:00 un webinar dedicat bazelor de date EBSCO care sunt accesibile prin intermediul consorțiului Anelis Plus.
Între subiectele abordate:
- modalități de accesare din interiorul instituției și din afara acesteia (acces mobil);
- colecția de reviste abonate de instituția dumneavoastră;
- ebook-uri achiziționate;
- modalități de efectuare și rafinare a unei căutări;
- crearea alertelor;
- exportul și managementul referințelor bibliografice.
Finalul prezentării va fi dedicat unei sesiuni de întrebări și răspunsuri.
Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Administrative Bucureşti organizează în perioada 24-25 noiembrie 2022 conferinţa E-guvernare și e-justiție în spațiul libertății, securității și justiției al Uniunii Europene.
Secțiunile conferinței:
- Drept privat și public;
- Stiinte administrative;
- Afaceri Internaționale, Studii Economice și Sociale;
- Dezvoltarea Regională și Protecția Mediului
Noul an universitar ce se deschide astăzi este unul cu o deosebită importanță pentru comunitatea noastră academică. Pășim cu încredere în al treizeci și unulea an de învățământ și avem motive să sperăm că etapa ce urmează va fi una plină de reușite, atât pentru instituția noastră cât și pentru absolvenții noștri.
E-nformation, în colaborare cu Asociaţia Universităţilor, a Institutelor de Cercetare – Dezvoltare și a Bibliotecilor Centrale Universitare din România - Anelis Plus, vă invită la sesiunile de instruire interactivă cu tema:
„Acces electronic la literatura științifică pentru susținerea și promovarea sistemului de cercetare și educație din România”
Aceste cursuri sunt gratuite și se adresează tuturor cadrelor didactice, cercetătorilor, bibliotecarilor, studenților şi masteranzilor. Vă invităm să accesați sesiunile pentru resursele de care sunteți interesați.
Speaker: Rareș Vasilică, Trainer, Enformation
Locație: Online, pe platforma Google Meet
Parteneriat academic Italia-România Universitatea Spiru Haret-Institutul Teseo, „Şcoala Superioară pentru Mediere Lingvistică”, San Cipriano Picentino, Italia
Derularea unor cursuri cu participarea studenţilor de la ambele universităţi: cursuri de managementul afacerilor în limba română, pentru studenţii italieni (prof. Aurelian Virgil Băluţă), cursuri de limba română pentru studenţii italieni(prof. Alexandra Radu), cursuri de psihologia muncii în limba italiană, pentru studenţii români(prof. Antonio Derinaldis)
Universitatea Spiru Haret va relua începând cu data de 4 aprilie 2022 activitatea didactică cu prezenţă fizică în cele cinci centre universitare din Bucureşti, Craiova, Constanţa, Braşov şi Câmpulung Muscel, pentru toate formele de învăţământ ale programelor de Licenţă şi Masterat.
Decizia Senatului Universităţii Spiru Haret respectă adresa oficială nr. 71/08.03.2022 emisă de Direcţia Generală Învăţământ Universitar din cadrul Ministerului Educaţiei conform căreia o dată cu încetarea stării de alertă din data de 8.03.2022, orele 24:00, „instituţiile de învăţământ superior vor reveni la activităţi didactice cu prezenţă fizică“.
Menţionăm că toate cursurile programelor de Licenţă şi Masterat de la formele de învăţământ -învăţământ cu frecvenţă, învăţământ cu frecvenţă redusă şi învăţământ la distanţă - de la Universitatea Spiru Haret se vor desfăşura până la finalul anului universitar 2021 - 2022 conform metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei prin Legea Învăţământului.
Universitatea Spiru Haret se aliniază prin această măsură comunicărilor oficiale date de Ministerul Educaţiei, fiind o instituţie de învăţământ superior acreditată şi obligată prin regulamentul de funcţionare să respecte normativele autorităţilor.
Noi oportunități pentru haretiști!
În baza parteneriatelor pe care le are, Universitatea Spiru Haret a identificat noi oportunități de antreprenoriat pentru studenții și masteranzii înscriși în anul 2.
Doi parteneri ai Universității Spiru Haret gestionează câte un proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman. Aveți mai jos anunțurile partenerilor noștri. Invităm studenții și masteranzii Universității Spiru Haret să studieze atent condițiile de participare. În cazul în care îndeplinesc condițiile de participare le recomandăm să se înscrie pentru a participa în proiectul care corespunde cel mai bine orizontului lor de așteptare. PrezentareMai multe detalii...
Sesiune de instruire
Acces electronic la literatura științifică pentru susţinerea şi promovarea sistemului de cercetare şi educaţie din România
Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică al Universităţii Spiru Haret şi S.C. E-nformation S.R.L invită cadrele didactice, cercetătorii, bibliotecarii, masteranzii şi studenţii Universităţii Spiru Haret să participe joi, 05 aprilie 2022, orele 12.00 - 12.45, la Sesiunea de instruire despre conţinutul, modul de utilizare şi resursele electronice de documentare ProQuest Central, Clarivate Analytics, Scopus, CABI VetMed, resurse oferite prin intermediul proiectului Acces Național Electronic la Literatura Ştiințifică pentru Susţinerea Sistemului de Cercetare şi Educaţie din România ANELIS PLUS 2020, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 - 2020.
Pentru participarea la eveniment este necesară completarea formularului de înregistrare. Formularul de înregistrare Vă rugăm să vă înscrieți la eveniment cu aceeași adresă de email cu care aveți contul pe site-ul Enformation. Acest lucru este necesar pentru a se putea descărca certificatele de participare din cont. Se va folosi platforma Google Meet.
NOUTATI PENTRU STUDENTI, MASTERANZI SI ABSOLVENTI AI UNIVERSITĂȚII SPIRU HARET DE LA PROFILUL ECONOMIE
A fost aprobată participarea Universității Spiru Haret la Școala de vară online Made in Italy în relațiile socio-economice și culturale dintre România și Italia în parteneriat cu Institutul TESEO din Italia.
PARTICIPAREA LA PROIECT ESTE GRATUITĂ.
În proiect se vor putea înscrie din partea Universității Spiru Haret studenți, masteranzi sau absolvenți ai oricărui tip de program din profilul economie.
Urmăriți site-ul și conturile de socializare ale Universității Spiru Haret.
Universitatea Spiru Haret beneficiază de acces gratuit la platforma InCites de la Clarivate, http://incites.clarivate.com/, până pe data de 06 februarie 2022.
InCites Benchmarking & Analytics este un instrument de evaluare a cercetării care poate fi util în dezvoltarea unei strategii de cercetare. InCites permite analiza productivității instituționale, monitorizarea activităților de colaborare, identificarea cercetătorilor influenți, prezentarea punctelor forte și descoperirea domeniilor de oportunitate.
Pentru a putea accesa platforma InCites este necesar să vă aflați într-un sediu al universității și să vă creați cont.
ADMITERE 2022 la Universitatea Spiru Haret!
În perioada 1 iulie – 30 septembrie are loc campania de ADMITERE la Universitatea Spiru Haret la unul dintre programele de Licenţă sau Masterat aflate pe oferta educaţională pentru anul universitar 2022 – 2023 a facultăţilor din cele cinci centre universitare: Bucureşti, Craiova, Braşov, Constanţa şi Câmpulung Muscel.
Drept, Administraţie publică, Contabilitate şi informatică de gestiune, Management, Marketing, Psihologie, Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, Informatică, Medicină Veterinară, Educaţie fizică şi sport, Kinetoterapie şi motricitate specială sunt domeniile pe care le puteţi accesa pentru a vă valorifica potenţialul şi pentru a vă creiona un traseu profesional pe viitor.
Un model de învăţământ superior modern adaptat la cerinţele actuale ale pieţei de muncă, un colectiv de cadre didactice de excepţie care vă vor îndruma, ghida şi sprijini, resurse materiale care susţin o activitate didactică performantă a studenţilor haretişti.
Platforma BlackBoard, legitimaţia #ISIC, parteneriate pentru stagiile de practică cu companii locale şi internaţionale, programe de internship, centru de consiliere şi orientare în carieră, baze sportive moderne, spaţii generoase de curs şi laboratoare dotate cu echipamentele necesare sunt doar câteva motive de a alege cea mai mare instituţie de învăţământ superior privată din România: Universitatea Spiru Haret!
Dacă vrei să afli mai multe detalii despre fiecare program de Licenţă şi Masterat sau vrei să ştii ce cuprinde dosarul de admitere, accesează admitere.spiruharet.ro.
Informaţiile despre calendarul de admitere şi metodologia fiecărei sesiuni, le veţi regăsi pe paginile facultăţilor,
Conferința națională Repere privind victimologia, victimizarea și victimele în România
Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Științe Juridice și Științe Administrative București și Universitatea George Bacovia, Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative Bacău, în calitate de instituții reprezentate în Comitetul de Management al Acţiunii COST CA18121: Cultures of Victimology: understanding processes of victimization across Europe vă invită să participați la conferința națională Repere privind victimologia, victimizarea și victimele în România organizată data de 26 noiembrie 2021, online.
Pentru participarea la eveniment este necesară completarea formularului de înregistrare: https://forms.gle/4mJHCxngnBgzMTAA7
Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/544909076572032
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes !
Gheorghe ZAMAN - o viaţă dedicată ştiinţei economice
(13 iunie 1942 - 8 octombrie 2021)
Academicianul Gheorghe Zaman a fost o personalitate de mare anvergură. Prin valoarea sa ca om de ştiinţă merita pe deplin lumina reflectoarelor şi prima pagină a publicaţiilor de profil economic. Nu a dorit acest lucru. Făcea totul cu profesionalism şi discreţie, indiferent de poziţia pe care o ocupa. Cei care i-am fost colegi avem datoria să-i facem cunoscută opera şi să-i valorificăm ideile. A dovedit că este posibil să păstrăm, în domeniul economiei, atât caracterul militant al creaţiei intelectuale, cât şi rigoarea ştiinţifică. Mai multe detalii...
Afisat:10:40, 11-10-2021
DE 30 DE ANI ÎNVĂȚĂM ÎMPREUNĂ - IDEI PENTRU URMĂTORII 30 DE ANI
Aceasta este tema dezbaterii organizate de Universitatea Spiru Haret, pe data de 05 octombrie 2021, ora 19:00
Universitatea Spiru Haret aniversează trei decenii de la înființare, ani în care a devenit cea mai mare instituţie de învăţământ superior privat din România.
Universitatea se poate mândri cu facilitarea accesului a peste 330 000 de români la studii esențiale în împlinirea lor profesională și umană.
Privind spre viitor, obiectivul trasat de fondatori rămâne neschimbat: dezvoltarea capitalului uman, ca principală resursă a societății noastre.
CE VOR ADUCE URMĂTORII 30 DE ANI ÎN EDUCAȚIE?
La această întrebare vor încerca să răspundă personalități marcante din spațiul public, într-un eveniment de tip video-conferință transmis Live pe website-ul Universității Spiru Haret, precum și pe rețelele sale sociale. Evenimentul este unul de tip hibrid, în studio se vor afla un moderator și un număr restrâns de invitați, în timp ce majoritatea invitaților vor participa prin sisteme de video-conferință. De asemenea, publicul larg va avea posibilitatea de a adresa întrebări în timp real, pe Facebook.
Tendințele și provocările care vor da formă învățământului în viitor; ce trebuie schimbat și ce trebuie evitat; aportul noilor tehnologii; toate acestea sunt teme de maximă importanță pentru societate. Pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/535423164200229, veţi putea găsi mai multe detalii şi, în curând, lista completă a invitaţiilor.
Youtube
Afisat:19:28, 21-09-2021
Vă invităm marţi, 21 septembrie 2021, de la ora 15:00, în sala USH ProBusiness, a Universităţii Spiru Haret din str. Ion Ghica, nr.13, etaj 2, la un eveniment cu o dublă lansare pentru Editura Fundaţiei România de Mâine.
Coperta
Afisat:15:52, 16-09-2021
Noutăți de la Editura Fundației România de Mâine Lansarea online a ediției în limba italiană a cărții O stea pe cerul românesc. Regina Maria a României Autor Nicolae Mareș
Vineri 28 mai 2021 ora 16,00 are loc lansarea online a ediției în limba italiană a cărții apărută inițial la Editura Fundației România de Mâine O stea pe cerul românesc. Regina Maria a României, autor fiind profesorul și ambasadorul Nicolae Mareș. Este o carte pe care sintetic o putem defini ca o fiind despre Esența Sufletului Românesc.
În limba italiană cartea profesorului şi ambasadorului Nicolae Mareş poartă titlul:Una stella sul cielo Rumeno: La Regina Maria di Romania. Traducerea a fost efectuată de doamna Alexandra Radu.
Ediția în limba italiană a cărții „O stea pe cerul românesc. Regina Maria a României” a beneficiat în plus faţă de ediţia în limba română de un Cuvânt înainte special al autorului Nicolae Mareş către cititorul de limba italiană. Au fost adăugate de asemenea două recenzii, dintre care una realizată de reputatul profesor italian Alessandro Denti. Acesta are și calitatea de curator al ediției respective.
Consiliul Ştiinţific al Editurii Fundaţiei România de Mâine Coperta
Afisat:09:28, 27-05-2021
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Braşov vă invită să participaţi în data de 21 aprilie 2021 la Conferința Internațională Metoda Feuerstein – premisă și demers în dezvoltarea cognitiv-emoțională. Mai multe detalii...
Afisat:13:01, 16-04-2021
The Annual National with International Participation
Conference in Economics, Informatics and Communication Field, the 11th edition AfişInvitaţie
Afisat:16:00, 17-04-2021
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Braşov vă invită să participaţi în data de 21 aprilie 2021 la Conferința Internațională Metoda Feuerstein – premisă și demers în dezvoltarea cognitiv-emoțională. Mai multe detalii...
Afisat:13:01, 16-04-2021
Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice din Braşov, în colaborare cu Societatea Română de Drept European, vă invită să participaţi în data de 28 mai 2021 la Conferinţa Naţională cu participare internaţională cu tema Justiţie şi management în societatea modernă.Mai multe detalii...
Afisat:13:00, 16-04-2021
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Braşov vă invită să participaţi în data de 21 aprilie 2021 la Conferința Internațională Metoda Feuerstein – premisă și demers în dezvoltarea cognitiv-emoțională. Mai multe detalii...
Prezentările vor fi susținute în limba engleză de Karolina Podloucká, Customer Engagement Manager - Central and Eastern Europe, EBSCO Information Services.
Pentru a participa la sesiunile de instruire, desfășurate pe platforma Microsoft Teams, cei interesați trebuie să acceseze unul dintre linkurile de mai sus cu cel puțin 5 minute înainte de ora de începere și apoi să selecteze opțiunea „Join by browser”.
"România în zodia Cocosului de foc. Studii si eseuri economice"
19 ianuarie 2021
La eveniment, care va avea loc pe data de 19 ianuarie 2021, ora 16, vor participa:
a) din partea Universitatii Spiru Haret
- Prof.univ.dr. Mircea Cosea, autor
- Prof.univ.dr. Dragos Huru, ASE, Sef departament
- Lect.univ.dr. Cristian Uta, Universitatea Spiru Haret
- Conf.univ.dr. Baluta Aurelian Virgil, Universitatea Spiru Haret
b) din partea Institutului TESEO, Italia
- Prof. univ.dr. Stefano Amodio, Preşedinte Institutul TESEO
- Prof.univ.dr. Melina Allegro, Profesor şi Vicepreşedinte la Institutul TESEO
- Antonio Derinaldis Secretar Unione Italiana del Lavoro şi membru în Comitetul coordonator al Sistemului Universitar UIL
c) Alexandra Radu, traducator al editiei in limba italiana a volumului „România în zodia Cocosului de foc. Studii si eseuri economice”.
Afisat:14:25, 17-01-2021
Conferința națională
Repere privind victimologia, victimizarea și victimele în România
Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Științe Juridice și Științe Administrative București și Universitatea George Bacovia, Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative Bacău, în calitate de instituții reprezentate în Comitetul de Management al Acţiunii COST CA18121: Cultures of Victimology: understanding processes of victimization across Europe vă invită să participați la conferința națională Repere privind victimologia, victimizarea și victimele în România organizată data de 27 noiembrie 2020, online, începând cu orele 10.00. Mai multe detalii...Formular de înregistrare
Afisat:08:58, 23-11-2020
Concurs pentru ocuparea posturilor didactice/catedre în cadrul Colegiului Universitar Spiru Haret Bucureşti.
Acces gratuit la colecțiile de reviste Taylor and Francis
Taylor and Francis și Enformation oferă studenților și cadrelor didactice ale Universității Spiru Haret ACCES GRATUIT până la sfârșitul anului 2020 la colecția de revistele din cele 3 mari domenii: medicină, tehnologie și științe umaniste.
Perioada de desfășurare: 23.11.2020 – 30.12.2020.
Modalitate de acces: din sediile Universității Spiru Haret, pe bază de IP instituțional și de acasa, prin intermediul contului individual creat pe platforma enformation.roMai multe detalii...
De asemenea, Taylor & Francis și Enformation vă invită în data de 25 noiembrie 2020, orele 14:30 – 15:30 și la un webinar unde veţi primi informații referitoare la platformă. Mai multe detalii...
Afisat:12:55, 20-11-2020
Free trial - acces de test la baze de date EBSCO (noiembrie-decembrie 2020)
Avem plăcerea să vă anunțăm că până la sfârșitul anului 2020 EBSCO Information Services și ROMDIDAC pun la dispoziția Universității Spiru Haret, membră al consorțiului ANELIS Plus, accesul gratuit (free trial) la bazele de date EBSCO:
Accesul va fi disponibil de la distanță pentru toți utilizatorii din cadrul Universității Spiru Haret prin intermediul contului individual de acces mobil la platforma EBSCO, alături de baza de date Academic Search Complete.
Formularul pentru crearea contului de acces mobil este disponibil la adresa http://www.info-edu.ro/activare-cont.
Afisat:15:42, 19-11-2020
Afisat:11:50, 18-11-2020
ZILELE BIBLIOTECII UNIVERSITARE - 17 – 19 noiembrie 2020
Timp de 3 zile vor avea loc evenimente online la nivelul tuturor facultăţilor din centrele universitare din Bucureşti, Craiova, Câmpulung Muscel şi Braşov.
→ În data de 19 noiembrie, ora 11.30, va avea loc Sesiunea de instruire online Enformation privind accesul la bazele de date ştiinţifice „Clarivate Analytics Web of Science,Scopus, ProQuest Central, CABi VetMed“.
În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte despre:
• Orientarea activităţii Bibliotecii Universitare către cerinţa de informare și documentare a cititorilor
• Paradigma bibliotecii în „noua realitate/normalitate sau biblioteca la viitorul prezent
• Biblioteca în era internetului
Acces electronic la literatura științifică pentru susţinerea şi promovarea sistemului de cercetare şi educaţie din România
Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică al Universităţii Spiru Haret şi S.C. E-nformation S.R.L invită cadrele didactice, cercetătorii, bibliotecarii, masteranzii şi studenţii Universităţii Spiru Haret să participe joi, 19 noiembrie 2020, orele 11:30 - 12.15, la Sesiunea de instruire despre conţinutul, modul de utilizare şi resursele electronice de documentareProQuest Central, Clarivate Analytics,Scopus, CABI VetMed, resurse oferite prin intermediul proiectului Acces Național Electronic la Literatura Ştiințifică pentru Susţinerea Sistemului de Cercetare şi Educaţie din România ANELIS PLUS 2020, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 - 2020.
SESIUNE DE INSTRUIRE PENTRU UTILIZAREA BAZEI DE DATE EBSCO ACADEMIC SEARCH COMPLETE
Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică şi ROMDIDAC invită cadrele didactice, bibliotecarii şi studenţii Universităţii Spiru Haret să participe joi, 21 mai 2020, de la ora 18.00, la o sesiune online de instruire pentru utilizarea bazei de date ştiinţifice EBSCO Academic Search Complete. Accesul la această bază de date este asigurat prin intermediul proiectului Anelis Plus 2014-2020.Sesiunea de instruire va dura aproximativ 40 de minute.
Agenda întâlnirii este următoarea:
- Prezentarea bazei de date Academic Search Complete
- Prezentarea platformei EBSCOhost - facilități de căutare și management al informației
- Crearea contului de acces mobil (pentru accesarea din afara campusului)
Având în vedere declararea stării de urgență urmată de măsurile de restricție a circulației în contextul evoluției negative a contaminării populației cu coronavirusul COVID-19, casieriile universității își suspendă temporar activitatea urmând ca achitarea taxelor de școlarizare să se facă,
ONLINE la adresa https://situatiescolara.spiruharet.ro/ums/do/secure/inregistrare_user
sau prin transfer bancar in contul RO08 RZBR 0000 0600 0466 9150 deschis la Raiffeisen Bank.
De asemenea, Serviciul Acte de Studii își suspendă activitatea în perioada stării de urgență.
În continuare, corespondența cu Universitatea Spiru Haret se va desfășura exclusiv telefonic sau prin email, în baza datelor de contact afișate pe site (https://spiruharet.ro/), evitând astfel contactul direct cu personalul de la sediul facultății, până la o dată care va fi comunicată ulterior.
Depunerea documentelor solicitate de secretariate se va face prin e-mail în format electronic (fișier PDF) urmând ca după normalizarea situației să fie prezentate documentele originale, după caz.
Studenții pot solicita schimbarea parolei de acces la UMS sau Blackboard si pot solicita asistență tehnică la adresa suport@spiruharet.ro
Conducerea Universității Spiru Haret
Afisat:11:16, 22-03-2020
Sesiune de instruire
Acces electronic la literatura științifică pentru susţinerea şi promovarea sistemului de cercetare şi educaţie din România
Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică al Universităţii Spiru Haret şi S.C. E-nformation S.R.L invită cadrele didactice, cercetătorii, bibliotecarii, masteranzii şi studenţii Universităţii Spiru Haret să participe vineri, 28 februarie 2020, orele 10:00 - 11.00, la sesiunea de instruire despre conţinutul, modul de utilizare şi resursele electronice de documentare oferite prin intermediul proiectului Acces Național Electronic la Literatura Ştiințifică pentru Susţinerea Sistemului de Cercetare şi Educaţie din România ANELIS PLUS 2020, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 - 2020. Sesiunea de instruire va avea loc la sediul Universităţii Spiru Haret din str. Fabricii nr. 46G, sector 6.
Stagii plătite pentru absolvenţii
de învăţământ superior oferite de Comitetul European al Regiunilor.
Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană a informat cu privire la oportunitățile de practică pentru absolvenții de învățământ superior în cadrul Comitetului Economie și Social European (CESE), https://www.eesc.europa.eu/en/about.
Prin stagiile de practică oferite absolvenții de învățământ superior interesați de modul de funcționare, rolul și activitățile CESE, precum și de obținerea de experiențe profesionale într-un mediu multicultural, au posibilitatea de a se înscrie la o nouă serie de stagii până la data de 31 martie 2020 (23:59 ora Bruxell-ului).
Stagiile sunt remunerate de CESE cu aproximativ 1190 euro/lună și se desfășoară pe o perioadă de cinci luni, începând cu data de 16 septembrie 2020.
Începând cu anul universitar 2019 - 2020, în cadrul Univesităţii Spiru Haret Facultatea de Arhitectură, se desfăşoară un Program de studii postuniversitare destinat perfecţionării profesionale continuue a specialiştilor verificatori de proiecte - SPECIALITATEA ARHITECTURĂ, specialişti atestaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administratiei Publice în calitatea de verificatori de proiecte pentru cerinţele fundamentale:
- SIGURANŢĂ ŞI ACCESIBILITATE ÎN EXPLOATARE;
- SECURITATE LA INCENDIU (CONSTRUCŢII); - IGIENĂ, SĂNĂTATE ŞI MEDIU ÎNCONJURĂTOR;
- ECONOMIE DE ENERGIE ŞI IZOLARE TERMICĂ ; - PROTECŢIA ÎMPOTRIVA ZGOMOTULUI.
La finalul acestui Program de studii postuniversitare participanţii vor primi o adeverinţă eliberată de Universitatea Spiru Haret.
Înscrierile au loc la secretariatul Facultăţii de Arhitectură, Bucureşti, Sector 4, şoseaua Berceni, nr. 24, telefon 021 3344419.
CEEOL și Enformationoferă cadrelor didactice si studenţilor de la Universitatea Spiru Haret în perioada 21.10.2019 – 17.11.2019 acces gratuit la colecțiile de reviste indexate pe platformă. Accesul va fi disponibil din interiorul sediilor universităţii şi de acasă, pe baza conturilor de acces mobil. Accesul gratuit este oferit prin intermediul proiectului Anelis Plus 2020.
Afisat:15:00, 29-10-2019
Afisat:10:08, 17-10-2019
Sunteți absolvent al unei facultăți cu profil economic?...
Ar putea să vă intereseze următoarea informație de la adresa:
Stagii plătite pe o perioadă de cinci luni pentru absolvenţii
de învăţământ superior oferite de Comitetul European al Regiunilor.
Aceste stagii de instruire în cadrul serviciului oferă oportunitatea de a învăţa despre rolurile şi activităţile Comitetului, precum şi de a dobândi experienţă profesională într-un mediu multicultural.
Perioada de defăşurare a noii serii de stagii este 16 Februarie -15 Iulie 2020 la birourile Comitetului din Bruxelles.
Pentru stagiarii pe perioada de cinci luni (long-term traineeships) se acordă o bursă lunară în conformitate cu prevederile de vigoare ale Comitetului, în valoare de 1.196,84 EUR / lună.
În vederea înscrierii pentru aceste stagii, menţionăm că data limită este 30 Septembrie 2019.
De asemenea, pe pagina programului de stagii, puteţi găsi informaţii şi despre alte tipuri de stagii de instruire oferite de către Comitetul European al Regiunilor.
Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică si Romdidac invită cadrele didactice, bibliotecarii, masteranzii si studenţii Universităţii Spiru Haret la Sesiuna de prezentare și instruire pentru utilizarea bazei de date EBSCO Academic Search Complete.
Evenimentul va avea loc joi, 4 aprilie 2019, ora 12.00, la sediul Universităţii Spiru Haret din Şoseaua Berceni nr. 24, sector 4, Bucureşti (Apărătorii Patriei).
Începând cu data de 1 noiembrie 2018, EBSCO Information Services și ROMDIDAC, în parteneriat cu Asociația Anelis Plus, pun la dispoziția unor instituții membre ale consorțiului ANELIS Plus accesul gratuit (free trial) la baze de date EBSCO.
Facultatea de Litere organizeaza
editia a 10-a aniversara a Scolii de Vara,
in cadrul careia se vor desfasura cursuri intensive de limba germana sub indrumarea instructorilor de la
Universitatea din Viena.
Cursurile sunt gratuite
si sunt dedicate oricaror persoane interesate. Mai multe detalii...
Afisat:12:41, 28-08-2018
Afisat:10:10, 08-08-2018
Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică al Universităţii Spiru Haret şi Elsevier are deosebită plăcere de a vă invita joi,21 iunie 2018, începând cu ora 10:00 la workshopul având ca temă utilizarea bazei de date bibliografice și bibliometrice Scopus. Workshopul va avea loc la sediul central al Universităţii Spiru Haret, Sala Senatului, din str. Ion Ghica nr. 13, sector 3.
Această sesiune este deschisă pentru bibliotecari, cadre didactice, comunitatea academică și studenți.
Pentru a participa și adapta evenimentul la nevoile dumneavoastră, vă rugăm să completați formularul de înregistrare la eveniment.
Firma Picodi.com vă invită să luați parte în concurs, unde premiul este un stagiu plătit de 3 luni în Polonia. Salariul în timpul stagiului va fi de 700€.
Sarcina concursului este de a inventa și a face un plan al unei campanii de PR. Ideile trebuie trimise împreună cu CV-ul prin formularul de înscriere pe pagina de internet a concursului. Mai multe detalii pe pagina concursului:www.picodi.com/ro/inspiratii/internship Căștigătorul concursului va avea șansa să-și efectueze stagiul în departamentul de marketing în firma Picodi.com. Firma Picodi va ajuta la rezolvarea formalităților legate de mutarea în Polonia.
Concursul este dedicat studenților și absolvenților învățământului superior. Pentru cei mai talentați, luăm în considerare posibilitatea unei cooperări pe o perioadă lungă, după încheierea stagiului. Cererile vor fi acceptate până pe 1.07.2018. În cazul în care apar întrebări, vă invit să mă contactați la adresa: competition@picodi.com
va invita la: Smart City-Urban Projects
8-11 martie 2018
EXPOZIȚIE - CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ - B2B - B2C
- 4 zile - 20.000 vizitatori -
Cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est
BUZZCamp 19 - City of BUZZCamp
Cel mai longeviv eveniment dedicat tinerilor din România
aniversează 10 ani de la prima ediție
Afisat:10:01, 23-02-2018
Antreprenori SMART - Tineri, Responsabili, Ambițioși, Motivați, de Succes Cod SMIS: 104098
În calitate de Beneficiar al proiectului POCU 82/3/7/ Cod Smis:104098 “Antreprenori SMART-Tineri Responsabili, Ambițioși, Motivați, de Succes”, Asociația ”Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură” organizează în data de 15 februarie 2018, ora 12.00, la sediul Universității Spiru Haret din Câmpulung Muscel, str. Traian nr. 223 evenimentul de informare a publicului cu privire la programul de formare antreprenorială și metodologia de selecție a grupului țintă.
cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, instituţii de învăţământ şi comunitatea de afaceri, invită studenții din toate facultățile Universității Spiru Haret să participe la două Competiții Europene de Antreprenoriat, pe care Junior Achievement le organizează în anul 2018:
1. Business Plan Challenge
2. Company of the Year
În cadrul acestor competiții, tinerii au șansa să-și dezvolte competențe antreprenoriale și să-și testeze ideile de business.
Cu ocazia celebrării celei de-a 25-a aniversări în 2018, Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (PABSEC) organizează, în parteneriat cu Rețeaua Universităților de la Marea Neagră (BSUN), un concurs de eseuri pentru studenți intitulat "Perspective și Perspective pentru viitorul din regiunea Mării Negre ".
Facultatea de Litere organizează cea de a 6-a ediție a Școlii de Iarnă, în perioada 6- 10 februarie 2018, cu participarea unui grup de instructori de limbă germană de la Universitatea din Viena. Cursurile intensive sunt gratuite și se adresează atât studenților Universității Spiru Haret, cât și publicului larg.
Antreprenori SMART - Tineri, Responsabili, Ambițioși, Motivați, de Succes Cod SMIS: 104098
Asociația ”Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură” implementează începând cu data de 03 ianuarie 2018 proiectul Antreprenori SMART - Tineri, Responsabili, Ambițioși, Motivați, de Succes – cod SMIS: 104098.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți, Cod apel: POCU/82/3/7, Operatiunea: Creșterea ocupării prin susținerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.
Studentii din anul 1 ai Universitatii Spiru Haret care au obtinut, in liceu, locurile 1, 2 sau 3 la olimpiade nationale sau internationale pot obtine finantare prin Programul de granturi pentru cercetare-dezvoltare si inovare “Grantul pentru tineri cercetatori REGELE CAROL I”. Doritorii trebuie sa-si exprime optiunea la tel. 0214551083 pana pe data de 9 octombrie 2017.
Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), în colaborare cu Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM), realizează proiectul ”Program național de formare”, proiect care răspunde măsurii asumate în Programul de Guvernare 2017-2020, Capitolul TINERET- Implicarea în educația complementară a tinerilor prin crearea și gestionarea de programe naționale de formare în parteneriat cu Ministerul Muncii.
Centrul pentru Relaţii Internaţionale şi Imagine Academică al Universităţii Spiru Haret are bucuria de a anunţa apelul la candidaturi pentru un stagiu de inserţie profesională în cadrul companiei KPMG. Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) susţine acest stagiu la finalul căruia cei mai buni candidaţi au posibilitatea de a fi recrutaţi în cadrul companiei.
Facultatea de Litere organizează în perioada 1- 9 septembrie 2017, a 9 ediție a Școlii de Vară, cu participarea instructorilor de la Universitatea din Viena și Universitatea din Miskolc. Cursurile sunt gratuite și deschise publicului larg. Pentru detalii, vezi....
Afisat:14:33, 18-08-2017
Centrul pentru Relaţii Internaţionale şi Imagine Academică al Universităţii Spiru Haret are bucuria de a anunţa programul de internship oferit de firma ML Components.
Protocol de colaborare internaţională
Program de schimb internaţional Mevlana
Centrul pentru Relaţii Internaţionale şi Imagine Academică al Universităţii Spiru Haret anunţă cu bucurie semnarea Protocolului de Colaborare internaţională instituţională cu Universitatea Mehmet Akif Ersoy din Turcia, pentru Programul de schimb Mevlana. Acest Acord constă în schimburi de studenţi şi cadre didactice ale celor două universităţi, pe o perioadă de 5 ani.
În luna iulie 2017, prin inițiativa și eforturile doamnei Pro-rector conf. univ. dr. Ramona O. Mihăilă-Ştefănescu, Universitatea Spiru Haret a obținut o sponsorizare oferită de către Banca Comercială Română S.A. prin care BCR s-a alăturat proiectului Mai verde pentru Universitatea Ta.
Universitatea Spiru Haret participă la Concursul Internaţional Global Enterprise Experience
În data de 3 aprilie 2017, Centrul pentru Relaţii Internaţionale şi Imagine Academică al Universităţii Spiru Haret, anunţa lansarea în spaţiul academic european a Concursului Internaţional, Global Enterprise Experience. Iniţiatorul şi organizatorul concursului, Victoria University of Wellington din Noua Zeelandă, a selectat Universitatea Spiru Haret pentru a lansa această provocare şi studenţilor noştri.
Centrul pentru Relaţii Internaţionale şi Imagine Academică al Universităţii Spiru Haret anunţă workshop-ul / seminarul Second Annual International Workshop/Practical distance course/ «Management of International Activities in Education: case studies», care se va desfăşura la Viena, Austria, în perioada 26 iunie - 15 iulie 2017.
Centrul pentru Relaţii Internaţionale şi Imagine Academică al Universităţii Spiru Haret anunţă Conferinţa Internaţională INTE 2017 - 8th “International Conference on New Horizons in Education”,
ce are loc în Campusul Universităţii Freie din Berlin, Germania, în perioada 17-19 iulie 2017.
Conferinţa este o oportunitate pentru academicienii, profesioniştii sau studenţii din diferite domenii educaţionale de a-şi împărtăşi cunoştinţele teoretice, rezultatele cercetărilor şi practicile educaţionale cu memebrii ai comunităţii academice.
Lucrările acceptate vor fi publicate în TOJET, jurnal indexat în SCOPUS şi ERIC, iar versiuni modificate ale anumitor lucrări pot fi publicate în TOJNED (indexat DOAJ) sau TOJDEL.
Deadline-ul pentru trimiterea abstractului şi pentru înregistrarea partipanţilor este 14 iulie 2017, iar taxele variază între 200 € (audienţă) şi 350 € (prezentare lucrare şi poster).
Afisat:08:23, 29-05-2017
Universitatea Spiru Haret prin Centru pentru Relaţii Internaţionale şi Imagine Academică anunţă un program internaţional de studii desfăşurat în colaborare cu University of Dąbrowa Górnicza din Polonia.
University of Dąbrowa Górnicza lansează Programul de Burse în limba engleză pentru 3 programe de licenţă:
1. Management
2. Relaţii Internaţionale
3. Ştiinţe Informatice
Şcolarizarea este gratuită, fiecare student urmând să primească o bursă în valoare de 320 Euro pe lună.
Studiile vor începe din luna octombrie 2017.
Informaţii suplimentare găsiţi la adresele: www.relatii-internationale.spiruharet.ro/
şi info flyer www.scholarships.wsb.edu.pl
Afisat:09:54, 17-05-2017
Miercuri 17 mai 2017, începând cu ora 15,00 are loc Simpozionul Internațional Interdisciplinar TRANZIŢIA DE LA ŞCOALA MEDICALӐ LA O VIITOARE PROFESIE ŞI CARIERӐ, care se desfӑșoarӑ la sediul Colegiului Universitar Spiru Haret Bucureşti, o manifestare dedicatӑ Zilei Internaționale a Asistentului Medical și cadrelor medicale din întreaga lume.
Joi 18 mai 2017, începând cu ora 10,30 are loc Workshop/Atelierul de bune practici care se desfăşoara la Centrul de Cercetare, Medicină, Recuperare şi Terapie Ocupaţională al Asociaţiei Europene pentru Promovarea Excelenţei în Educaţie şi Cercetare AEPEEC (Bucureşti).
Asociatia Română a Băncilor (ARB) în parteneriat cu Institutul Bancar Roman (IBR)
organizează în data de 15 mai 2017 primul târg specializat, dedicat industriei bancare, de job-uri, stagii de practică şi internship-uri disponibile în bănci: O CARIERĂ ÎN BANKING – OPORTUNITĂŢI ŞI PROVOCĂRI.
Evenimentul organizat de comunitatea bancară, la sediul Institutului Bancar Român, str. Negru Vodă nr.3, Bucureşti, sector 3, se adresează studenţilor, masteranzilor şi tinerilor absolvenţi de la facultăţile economice, tehnice, juridice, comunicare etc. interesaţi de o carieră în domeniul bancar.
Comunicat Conferință cu participare internațională La Facultatea de Ştiințe Juridice, Politice şi Administrative
În zilele de 11 şi 12 mai 2017, Facultatea de Ştiințe Juridice, Politice şi Administrative în parteneriat cu Centrul de Cercetări Juridice, Universitatea „Spiru Haret” organizează Conferința cu participare internațională „Consecințele juridice, politice şi administrative ale aderării României la Uniunea Europeana”.
Evenimentul se va desfăşura la sediul facultății din şoseaua Berceni, nr 24, sector 4, Bucureşti, începănd cu ora 10:00.
Universitatea Spiru Haret vă invită să luaţi parte la evenimentul: “Be a game changer”.
Timp de o oră şi jumătate veţi participa la o prelegere despre dezvoltare personală, abilităţi şi competenţe, elemente de psihologie umană aplicate în cariera profesională. Dezbaterile fac parte dintr-un proiect mai amplu, ″Educate& Inspire”, susţinut de către dl. Hezi Shayb, profesor universitar, manager de succes, cu peste 20 de ani de experienţă în conducerea unor companii multinaţionale. Vă aşteptăm joi, 18 mai 2017, ora 14:00, în Amfiteatrul A8, str. Fabricii nr. 46 G, Sector 6, Bucureşti. Mai multe detalii...Invitatie eveniment
Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică al Universităţii Spiru Haret invită cercetătorii, bibliotecarii şi studenţii să participe joi 27 aprilie 2017, ora13.00, la workshop-ul VetMed Resource: accesul la cele mai importante informaţii academice din domeniul veterinar. Baza de date ştiinţifice CABI VetMed Resource este cea mai nouă bază de date la care au acces cercetătorii şi studenţii Universităţii Spiru Haret prin intermediul consorţiului Anelis Plus.
Workshop-ul se va desfăşura la sediul Facultăţii de Medicină Veterinară din Bd. Basarabia nr. 256, sector 3, Bucureşti, sala B101.
Afisat:10:39, 24-04-2017
Un om, o personalitate, o universitate – 166 de ani de la naşterea lui Spiru Haret
Joi, 30 martie 2017, Universitatea Spiru Haret, prin Departamentul General ALUMNI USH a organizat în premieră evenimentul aniversar, „Un om, o personalitate, o universitate – 166 de ani de la naşterea lui Spiru Haret”.
Departamentul General ALUMNI al Universităţii Spiru Haret vă invită
să luaţi parte la evenimentul organizat în premieră: “Un om, o personalitate, o universitate – 166 de ani de la naşterea lui Spiru Haret”.
Vă aşteptăm joi, 30 martie 2017, ora 11:00, în sala Studio, str. Ion Ghica nr. 13, Sector 3, Bucureşti.
Cursul se adresează persoanelor care provin din învăţământul liceal, fără diplomă de bacalaureat; a celor care lucrează în domeniu și nu au certificat de calificare dar şi a celor care doresc să se califice în domeniul medical veterinar.
Universitatea Spiru Haret Bucureşti – organizator şi gazdă a unui eveniment marca Asociaţia Comunităţilor Locale Riverane Dunării (CLDR)
Joi, 23 martie 2017, ora 14:30, Casa Europei ”EUROLINK”–membră European Network for Education and Training (EUNET) și partenerii săi, împreună cu Universitatea Spiru Haret Bucureşti organizează la sediul central al USH – Sala Senatului, Masa rotundă cu tema – Foaia de parcurs privindROLUL ROMÂNIEI ÎN NOUA UNIUNE EUROPEANĂ. Mai multe detalii...Anunt Masa Rotunda
Afisat:12:18, 21-03-2017
Te-ai întrebat vreodată cum îți poți câștiga cariera mult visată? Participă la BUZZCamp - Game of Professions, singurul joc la care nu ai nevoie de noroc pentru a câștiga!
Casa Europei ”EUROLINK”–membră European Network for Education and Training (EUNET) și partenerii săi, împreună cu Universitatea Spiru Haret Bucureşti organizează la sediul central al USH – Sala Senatului, Masa rotundă cu tema –Foaia de parcurs privind ROLUL ROMÂNIEI ÎN NOUA UNIUNE EUROPEANĂ
Universitatea Spiru Haret în Top 10 al universităților din România.
Universitatea Spiru Haret a castigat competitia nationala interuniversitara in cadrul proiectului international Atelierul Digital in Top 10 al universitatilor din Romania. Este castigatoarea unui Hub - digital ce va permite studentilor haretisti sa fie intr-o conexiune directa cu studenti ai universitatilor din tara si din Europa, plus multe alte facilitati de ordin profesional.
Facultatea de Ştiinţe Socio - Umane, Bucureşti (USH) şi Centrul de Cercetare Ştiinţifică şi Creaţie Artistică (CCSCA) organizeaza miercuri, 23 noiembrie 2016, Ora 14, Sala 121
Sesiunea ştiinţifică anuală a cadrelor didactice – domeniul Muzică
Facultatea de Arhitectură din cadrul USH organizează împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România- Filiala Bucureşti, evenimentul:
“Arhitecţii în dialog cu Universitatea. Raportul despre Bucureşti 2016” vineri, 11 noiembrie, de la ora 11, in sediul Universitatii Spiru Haret, Str. Ion Ghica 13, Sala Senatului.Citeste mai mult... Mai multe detalii... Afis eveniment
Afisat:09:53, 07-11-2016
Diploma, evenimentul dedicat absolvenților de facultăți creativ-vocaționale,
inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank – Banca Minților Creative, va avea loc între 20 și 30 octombrie la Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei numărul 107. Programul este compus din expoziția cu cele mai bune lucrări de licență din 2016 din peste 20 de discipline creative, proiecții de film, spectacole de teatru, un concert de muzică clasică, workshop-uri și conferințe.
UNIVERSITATEA SPIRU HARET prin Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Braşov vă invită în perioada 28 - 29 octombrie 2016 la a IV-a ediţie a CONFERINŢEI INTERNAŢIONALE PSIHOLOGIE, EDUCAŢIE ŞI DEZVOLTARE UMANĂ
Facultatea de Arhitectură a Universității Spiru Haret
vă invită la vernisajul expoziției „DIPLOME ALE STUDENŢILOR FACULTĂŢII DE ARHITECTURĂ A UNIVERSITĂŢII SPIRU HARET”, miercuri, 12 octombrie 2016, începând cu ora 16:00, în Muzeul Municipiului Bucureşti, Lapidariumul Casei Filipescu-Cesianu. Expoziția va fi deschisă în perioada 12-30 octombrie 2016 și cuprinde proiecte de diplomă ale promoției 2016 a Facultății de Arhitectură a Universității Spiru Haret.
prin Centrul de Cercetări Economice Aplicate în colaborare cu USH Pro Business organizează joi, 29 septembrie 2016, evenimentul ştiinţific „Importanţa CLUSTER-ului în dezvoltarea economiei locale”.
Evenimentul se va desfăşura în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice din Câmpulung Muscel, în Sala Master, începând cu ora 16:00. Afis eveniment
Afisat:15:59, 28-09-2016
INFORMATII UTILE PENTRU STUDENTII STRAINI
Inspectoratul General pentru Imigrari pune la dispozitia dumneavoastra o functionalitate informatica, disponibila 24h/24h, prin care cei interesati pot depune cereri pentru invitatii/reintregirea familiei/aviz de munca sau detasare/ prelungirea dreptului de sedere temporara/ inregistrarea rezidentei sau pe termen lung/ rezidenta permanenta prin accesarea site-ului: http://igi.mai.gov.ro
În perioada 11-17 iulie 2016 se va desfăşura expoziţia
„PROIECTELE FACULTĂŢII DE ARHITECTURĂ A UNIVERSITĂŢII SPIRU HARET”, la Primăria Municipiului Sibiu, CENTRUL DE INFORMARE TURISTICĂ.
Expoziţia este organizată cu sprijinul oficial al Filialei Județene Sibiu a Uniunii Arhitecţilor din România.
Vernisajul expozitiei va avea loc în data de 12 IULIE 2016, la ora 17:00.
In perioada 22 iunie 2016 - 06 iulie 2016, va invitam in holul sediului central al Universitatii Spiru Haret pentru a viziona expozitiile studentilor Facultatii de Arhitectura:
"COORDONATE ALE DEZVOLTARII URBANE IN ORASUL MEU - ANALIZA CRITICA SI SCENARII DE DEZVOLTARE"
- expozitie a studentilor din anul II USH-Facultatea de Arhitectura,
si "ECHIPAMENTE SI OBIECTIVE DE UTILITATE PUBLICA IN ORASUL MEU - ANALIZA CRITICA SI SCENARII DE DEZVOLTARE"
- expozitie a studentilor din anul III USH-Facultatea de Arhitectura.
Va asteptam cu drag!
Afisat:09:18, 23-06-2016
Inspire Group vine în întâmpinarea susținătorilor diversității cu cea de a II-a editie a evenimentului Business Girls
Pe 16 iunie, la WeLoveDigital – Unirii, începând cu ora 9.30, ai întâlnire cu femei din managementul de top al unora dintre cele mai cunoscute companii din România, discuţi cu modele feminine care au îmbinat cu succes planul profesional cu cel personal și afli impresii din perspectiva masculină despre diversitatea în mediul business.
Afisat:15:25, 14-06-2016
Facultatea de Arhitectura USH participa si in acest an la Noaptea Muzeelor, cu expozitia interactiva: "Al meu, al tau. Bucuresti."
Va invitam pe data de 21 mai, orele 19:00 - 02:00 in holul universitatii, pentru a lua parte la eveniment.
va avea loc la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Suţu), conferinţa „Arhitecţi şi arhitectură în periodice de acum un veac”, susţinută de lect. dr. arh. Sidonia Teodorescu
(Facultatea de Arhitectura, Universitatea Spiru Haret).
profesori si studenti ai Facultatii de Arhitectura din cadrul Universitatii “Spiru Haret” va invita in foyerul Salii Media a Teatrului National Ion Luca Caragiale din Bucuresti, la un dublu vernisaj al scolilor de vara desfasurate anul acesta: Patrimoniu construit in cartierul Sub Arini din Sibiu si Horia Maicu, arhitect al secolului XX. Evenimentul gazduit de Teatrul National si prilejuit de implinirea a 110 ani de la nasterea celui ce a fost Horia Maicu, isi propune rememorarea unor aspecte cunoscute si mai putin cunoscute a activitatii sale de arhitect. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 03 - 16 decembrie 2015. InvitatieAfis
Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Asociaţia Română de Analiză Tranzacţională
vă invită în perioada 31 octombrie - 1 noiembriela a IX-a ediţie aConferinţeiNaţionale de Analiză Tranzacţională. Mai multe detalii...Afis eveniment
Afisat:13:30, 26-10-2015
Afisat:14:59, 22-10-2015
FACULTATEA DE ARHITECTURĂ organizează examen de admitere
la programul de studii în sistem integrat licenţă şi master ARHITECTURĂ cu predare în limba română şi engleza, în anul universitar 2015-2016.
Pentru anul universitar 2015-2016, admiterea la specializarea ARHITECTURĂ- sistem integrat licenţăşi master se desfăşoară în ziua de 24 septembrie 2015, ora 9.00.
Înscrierile se pot face până la data de 23 septembrie 2015, str. Ion Ghica nr. 13, Luni – Vineri între orele 9.00-17.00, sâmbătă intre orele 9.00 -12.00.
Proba I - Test de aptitudini
Proba II - Interviu
FACULTATEA DE ARHITECTURĂ organizează examen de admitere
la programul de studii în sistem integrat licenţă şi master ARHITECTURĂ cu predare în limba română şi engleză, în anul universitar 2015-2016.
SESIUNEA DE TOAMNĂ
Pentru anul universitar 2015-2016, admiterea la specializarea ARHITECTURĂ - sistem integrat licenţă şi master se desfăşoară în perioada 8 – 9 septembrie 2015.
Înscrierile se pot face până la data de 7 septembrie 2015, str. Ion Ghica nr. 31, Luni – vineri între orele 9.00-17.00, sâmbătă între orele 9.00 -12.00.
Afisat:09:07, 19-08-2015
Facultatea de Litere, în colaborare cu Centrul de Studii Multiculturale şi Multilingvistice şi Biroul Studenţi Străini al Universităţii Spiru Haret
organizează în perioada 4-11 septembrie 2015, a 7-a ediţie a Şcolii de Vară, intitulată “Multiculturalism, multilingvism şi dezvoltare internaţională”. Cu această ocazie se vor susţine cursuri intensive de limba germană sub îndrumarea instructorilor din Austria, vor fi prezentate scurte prelegeri despre cultura şi civilizaţia română, franceză, engleză , spaniolă şi arabă, de către profesori ai Facultăţii de Litere, cu participarea reprezentanţilor Institutului Cervantes şi ai Centrului Cultural European Româno-Pan-Arab CCERPA. Înscrierile se fac până la data de 25 august anul curent. Intrarea este liberă. Programul evenimentului aici….
Afisat:12:02, 29-07-2015
Primă audiţie în Australia - lucrarea “Pădurencele" de Maia Ciobanu, pe versuri de Emil Botta
Pe data de 21 iunie va avea loc la Melbourne, Australia, concertul Corului Astra dirijat de John McCaughey, ediţia 2015. Această iniţiativă aduce în faţa publicului australian cele mai noi compoziţii naţionale, dar şi lucrări internaţionale, din ţări precum Italia, Germania, America, Noua Zeelandă şi România.
În cadrul evenimentului va fi interpretată şi lucrarea “Pădurencele” a conf. univ. dr. Maia Ciobanu, cadru didactic al Universităţii Spiru Haret - Facultatea de Arte.
Felicităm organizatorii pentru iniţiativa de promovare a muzicii româneşti în Australia!
Universitatea Spiru Haret găzduieste duminică 21 iunie 2015, ora 10.30
în parcul din str. General Praporgescu nr. 22, un mini-concert susţinut de Rareş Cocoş şi trupa Cale Liberă Vezi afişul aici...
Afisat:13:20, 18-06-2015
Facultatea de Arhitectură USH va participa în perioada 12-13-14 iunie 2015 la cea de-a X-a ediţie a festivalului urban: Street Delivery.
Vom fi prezenţi pe str. Arthur Verona şi vom sprijini manifestul de anul acesta ce are ca temă: încălzirea globală.
Pe scurt, propunerea noastra (Bucureşti- Global Warm/ning) presupune o triplă componentă:
1. ghid de reglementări şi recomandări - manual de îmbunătăţire a comportamentului nostru ca utilizatori, testat de către vizitatori. Se va urmări adaptabilitatea comportamentală a acestora, ca reacţie la anumite condiţii: mobilier din materiale neconvenţionale, renunţare la un obiect sau obicei dăunător, competiţie de plantat şi tracking al evoluţiei plantaţiei, participare la îmbunătăţirea unui loc.
2. testare @ Street Delivery
3. aplicaţie la Grădina Favorit (10-12 iulie 2015)
Împreună cu locuitorii din zonă, CeRe şi Iniţiativa Favorit, vom amenaja spaţiul din faţa şi lateralul fostului cinematograf pentru proiecţii de film în aer liber, joacă, discuţii, relaxare, citit. Vom monta mobilierul realizat împreună cu participanţii la Street Delivery, vom planta legumele şi florile sădite şi îngrijite şi vom transforma zona în "Grădina de vară Favorit".
Afisat:21:06, 08-06-2015
Anul acesta Facultatea de Arhitectura a Universităţii SPIRU HARET propune un dialog asupra valorii clădirilor culturale. Oare vechimea poate oferi mai mult decât valoare istorică? Oare importanţa comunitară validează valoric o clădire? Avem clădiri mai vechi decât oraşele care au crescut pe lângă ele, avem clădiri de doar o generaţie care au reuşit să-şi capete rapid valoare simbolică. Dar ambele variante sunt însă deseori neprotejate, uitate sau voit abandonate, în luptă cu promisiunile autorităţilor.
În Noaptea Muzeelor invităm publicul la o dezbatere despre calităţile cetăţilor uitate Carsium şi Sucidava, şi ale ansamblului de spaţii şi clădiri publice de cartier Ho Şi Min – Orizont – Favorit – Drumul Taberei 34 – Piaţa Moghioroş. Să mai fie oare semnificaţia lor îndeajuns pentru a fi puse în valoare ca spaţii culturale, comunitare, publice, naturale, confortabile, participante la prezent? Ne dorim ca ele să fie în continuare aici? Şi dacă da, cum ne putem aduce fiecare aportul?
Pentru a încuraja schimbul de opinii includem fotografii şi cartografii ale stării actuale, interviuri cu locuitorii, listele lor de dorinţe, planurile administraţiei locale, machete şi ilustrări cu propunerile de soluţii arhitecturale, de identitate vizuală şi refuncţionalizare a zonelor menţionate, realizate de studenţii anului 5. În semn de solidaritate cu protestul Noaptea Muzeelor, macheta Favorit-ului, spaţiu cultural simbol al cartierului Drumul Taberei, va fi acoperită, pentru a reflecta starea lui actuală: excluderea din viaţa publică.
Mulţumim pentru sprijin în derularea procesului de analiză şi propunere organizaţiei non-guvernamentale CeRe şi grupului Iniţiativa Favorit.
Open Doors WIPRO – Oportunitate de job pentru vorbitorii de limbi străine
Compania WIPRO îşi deschide porţile şi te aşteaptă să vii să îi cunoşti, oferind oportunităţi de angajare vorbitorilor de limbi străine la nivel mediu-avansat, pe domenii diverse: financiar, HR, suport tehnic etc.
Evenimentul va avea loc miercuri, 13 mai. În centrul atenţiei se află vorbitorii de germană, olandeză, turcă, poloneză, limbi nordice (suedeză, norvegiană, finlandeză), dar şi vorbitorii de alte limbi străine, la nivel mediu – avansat.
URBOTECA, Facultatea de Arhitectură a Universității „Spiru Haret” și CeRe vă invită duminică, 26 aprilie 2015, între orele 12:00 – 16:00 în zona Cinema FAVORIT, să discutăm despre urbanism participativ în Drumul Taberei.
Evenimentul „Urbanism participativ în Drumul Taberei” își propune să creeze contextul pentru dialog între actorii urbani implicați în dinamica acestui cartier, cei mai importanți actori fiind chiar locuitorii!
Proiectul „Urbanism şi arhitectură participativă în Drumul Taberei” derulat în cadrul Facultăţii de Arhitectura USH simulează un posibil proiect urbanistic de regenerare a segmentului spaţial cuprins între intersecţiile Răzoare şi Moghioroş, după un scenariu care surprinde particularităţile funcţionale ale cartierului şi dorinţele locuitorilor de a-şi îmbunătăţi viaţa cotidiană. Expunerea soluţiilor realizate prin intermediul machetelor, urmăresc stimularea dialogului între toţi participanţii implicaţi în producerea spaţiului urban al cartierului Drumul Taberei.
Asteptăm pe toți cei interesați să vadă prezentările proiectelor studenților Facultății de Arhitectură USH pentru Bulevardul Drumul Taberei, să învețe despre urbanism participativ prin jocuri facilitate de voluntarii URBOTECA și să răspundă la un chestionar
legat de modul în care sunt informați și consultați locuitorii asupra proiectelor ce se desfășoară la ei în cartier.
Facultatea de Arhitectura din cadrul USH organizeaza sambata intre orele 10.00- 13.00, CURS GRATUIT de pregatire pentru elevii de licee in vederea sustinerii Examenului de Admitere la Facultatea de Arhitectura. Afis
Afisat:08:28, 30-01-2015
Gânduri la aniversare, 24 de ani USH
Peste 2 decenii de activitate în sistemul naţional de învăţământ! Educaţie, ştiinţă şi cultură! 24 de ani de la înfiinţarea USH, elogiaţi într-o emisiune specială, "Gânduri la aniversare".
19 ianuarie oferă în fiecare an prilejul rememorării unui eveniment major în viaţa membrilor Fundaţiei România de Mâine: Înfiinţarea Universităţii Spiru Haret. Aceasta a prilejuit deschiderea unei noi pagini în evoluţia învăţământului superior particular din România, prin crearea unui aşezământ universitar contemporan cu schimbările produse în ultimele decenii în mediul academic european şi nu numai.
Afisat:13:44, 17-01-2015
Au început concertele de Crăciun la Universitatea Spiru Haret
Dacă treburile cotidiene se tot adună şi încă nu vă lasă să intraţi în atmosfera sărbătorilor de iarnă, vă ajutăm noi! Sau mai corect spus, Universitatea Spiru Haret aduce Crăciunul mai devreme! La sediul din Apărătorii Patriei studenţii Facultăţii de Arte, dar şi prietenii lor mai mici din grupul folcloric "Muguraşii Râmniceni" venit tocmai de la Râmnicu Sărat, au făcut să vibreze publicul, aflat în număr foarte mare, preţ de câteva ore. Ei au susţinut un spectacol tradiţional de colinde.
Afisat:20:22, 22-12-2014
La Universitatea Spiru Haret se poate învăţa limba chineză
Afisat:11:06, 20-11-2014
Afisat:10:17, 05-11-2014
A luat fiinţă Asociaţia Comunităţilor Locale Riverane Dunării
Afisat:09:45, 05-11-2014
Editia I, 20 - 30 noiembrie 2014, Palatul Stirbei
Expozitie Diplome ale tuturor facultatilor de arhitectura si arte din Romania
In data de 25 octombrie 2014 Centrul Naţional de Examinare ECL
organizează în mod tradiţional Conferinţa Naţională ECL, forumul profesional al centrelor de examinare ECL din România. Agenda evenimentului cuprinde prezentări ale unor invitaţi de prestigiu din ţară şi de peste hotare, specialişti din domeniul lingvistic, educaţional şi editorial.
în sala „Remus Oprean”, prefectura Constanța studenții Facultății de Drept și Administrație Publică Constanța au participat la activitatea interactivă cu tema „Reintegrarea socială a foştilor deţinuţi, calea către o comunitate mai sigură” Mai multe detalii...
organizează examen de admitere la programul de
studii in sistem integrat licentă şi master ARHITECTURA cu predare în limba română şi engleza,
în anul universitar 2014 - 2015.
Comisia Fulbright Romano-Americana a lansat competitia anuala "Fulbright Senior Postdoctoral Awards" dedicata profesorilor si cercetatorilor romani care au titlul de doctor sau echivalent. Granturile se acorda pentru activitati de cercetare sau predare in universitati din Statele Unite ale Americii.
Programul este prezentat detaliat aici.
Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 10 noiembrie 2014.
Afisat:22:34, 01-07-2014
Comisia Fulbright Romano-Americana anunta deschiderea Programului de burse "Hubert H. Humphrey" 2015-2016.
Prin acest program tinerii manageri din mediul public si privat din Romania au posibilitatea obtinerii unor burse de practica (10 luni) in universitati din Statele Unite ale Americii, in vederea dezvoltarii profesionale.
Formularul de aplicatie este disponibil la adresa: http://apply.embark.com/student/humphrey/fellowship
Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 30 iulie 2014.
Detalii referitoare la acest Program sunt disponibile aici.
Afisat:22:34, 01-07-2014
Afisat:10:36, 26-06-2014
Universitatea Spiru Haret - Facultatea de Sociologie-psihologie, Fundația Inimă Iubitoare Universală, Asociația Română de Psihologie
Vă invită la conferința internațională:
Inima iubitoare universală și cunoașterea divină a iluminării ca esență comună a tuturor religiilor
Luni, 30 iunie 2014, orele 18.30-21.15
MarțI, 1 iulie 2014, orele 18.30-21.15
Universitatea Spiru Haret, Str. Ion Ghica nr. 13,
Sala STUDIO parter
Invitat special:
Master Guru Karma Tanpai Gyaltshen Acharya
Conferențiază:
Scriitorul, teoreticianul și eseistul Vasile Andru
Prof. univ. dr. Ion Mânzat, Univ. Hyperion
Conf. univ. dr. Mircea Aurel Niță, Școala Națională de Studii Politice și Administrative
Moderator: conf. univ. dr. Matei Georgescu
Participă: prof. univ. dr. Laura Goran Comitet de organizare:
Prof. univ. dr. Carmen Costea
Conf. univ dr. Matei Georgescu
Asist. drd. Amina Pîrvescu
Parteneri media:
Editura Herald
Asociația Vedic Dharma Alternative Sciences Association
Opinia Națională
TvH.
Afisat:11:55, 25-06-2014
Institutul Central de Cercetare Stiintifica
are placerea de a anunta si a va invita la conferinta de lansare a proiectului POSDRU " Adaptarea curriculumului si pachetului educational
la exigentele pietei muncii",
un proiect implementat de Universitatea Spiru Haret in parteneriat cu SIVECO Romania SA.
Conferinta de lansare va avea loc in perioada 26 - 27 iunie 2014, la Hotel Intercontinental Bucuresti, Sala Rapsodia. Pentru mai multe informatii, va rog sa aveti amabilitatea sa cititi comunicatul de presa.
Afisat:08:32, 23-06-2014
Universitatea Spiru Haret, în parteneriat cu
Servicios Integrales de Contratacion e Intermediacion Dominus s.l. (SICI Dominus) Spania și Uniunea Națională pentru Drepturile Femeii din România
vă invită să participați la
Conferința de lansare a proiectului ProFemin
(POSDRU/144/6.3/126567)
Evenimentul va avea loc joi, 19 iunie 2014, începând cu ora 10.00, la sediul Universității Spiru Haret din București, șoseaua Berceni, nr. 24, sector 4, în sala 220 a Facultății de Educație Fizică și Sport.
Construiește-ți practic profesia juridică din facultate!
Universitatea „Spiru Haret” prin Facultatea de Drept și Administrație Publică Constanța în parteneriat cu Baroul Constanța implementează proiectul POSDRU/161/2.1/G/132586 „Construiește-ți practic profesia juridică din facultate!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
cauta persoane entuziaste, vorbitoare de limbi straine, la inceput de cariera, care doresc sa se dezvolte in domeniul Resurselor Umane (call center), alaturi de o echipa dinamica si profesionista. Cei interesati sunt rugati sa trimita un CV actualizat, in limba engleza, la adresa careers@telekombs.com
Vineri, 30 mai, orele 12:00-13:00 - Scena Agora (Pavilionul C4)
1) Colectia de carti - Studii si eseuri de filosofie 1, autor Ion Tudosescu - volumul Societatea economiei sociale de piață
2) Colectia de carti - Multiligvism și culturi în dialog 1, autor Efstratia Oktapoda - volumul Au pays de la littérature comparée. Recherches interdisciplinaires et interculturelles
Sambata, 31 mai, orele 10:00-12:00 - Cafeneaua Literara Julius Meinl (Pavilionul C4)
1) Lucrarea Actiune si teorie in educatie. Personalitati ale vietii spirituale si stiintifice - in dialog cu Matei Georgescu
2) Colectia de carti - Probleme economice fundamentale 1, autori Gheorghe Zaman, Marinela Geamanu - volumul Eficienta economica in conditiile dezvoltarii durabile
3) Colectia de carti - Probleme economice fundamentale 2, autor Mircea Cosea - volumul Crâmpeie de economie
Afisat:08:50, 26-05-2014
La concursul de arhitectura Sky Hill 2014,
s-au clasat pe locul 2 si respectiv nominalizat (locul 3 nu s-a acordat) doua echipe ale studentilor USH: echipa Andrei Cumpanasoiu, Levente Fazakas, Mircea Turbatu si, echipa Istvan Szigeti impreuna cu un coleg de la Conservare si Restaurare de Arhitectura Sibiu, Zsolt Molnar. Participarea a numarat 27 de echipe din 4 tari si 7 universitati si facultati de arhitectura, iar juriul a fost format din arh. Vanja Ilie, Facultatea de Arhitectura Split, arh, Codruta Negrulescu, Facultatea de Arhitectura Timisoara, arh. Juri Troy, Universitatea din Viena, ing. Cornel Farcas - Facultatea de Arhitectura Timisoara, arh. Stefan Ghenciulescu, UAUIM si Zeppelin, arh. Marius Catalin Moga, Facultatea de Arhitectura Cluj, arh. Marius Miclaus, Fundatia Archaeus.
Facultatea de Management Financiar Contabil Bucureşti
în colaborare cu: Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică al USH - ICCS
Centrul de Cercetări în domeniile Managementului, Contabilităţii şi Informaticii de Gestiune - CCDMCIG
CONFERINŢADE MANAGEMENT, CONTABILITATE ŞI
INFORMATICĂ DE GESTIUNE
- MAMIS 2014 -
Bucureşti, România 27 mai 2014
Universitatea Spiru Haret,Facultatea de Sociologie-Psihologie
Vă invită la conferința internațională:
Puterea artei vizionare – evoluția Conștiinței
din ciclul: Spiritualitatea în serviciul educației
Invitați:
Howard G. Charing - autor
Prof. univ. dr. Mihaela Minulescu, SNSPA
Prof. univ. dr. Vintilă Mihăilescu, SNSPA
Traducerea: psih. Aurel Mocanu Moderator: conf. univ dr. Matei Georgescu, Universitatea Spiru Haret
Conferință organizată de Facultatea de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru Haret
Joi, 22 mai 2014, orele 19-21.15.
Universitatea Spiru Haret, Sala Studio, Str. Ion Ghica nr. 13, parter
Intrarea liberă
Vă invităm vineri, 16 mai, de la ora 19:00 la Palatul Camerei de Comerț din București (str. Ion Ghica, nr.4 – vizavi de BNR) la deschiderea oficială a Romanian Design Week 2014, eveniment la care Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii Spiru Haret va participa cu 20 de proiecte de diplomă ale absolvenţilor promoţiei 2013. În cadrul expoziţiei din Galeria Studenţilor vor fi reunite proiecte ale studenţilor facultăţilor de arhitectură, artă şi design din Arad, Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara.
Facultatea de Management Financiar Contabil, Constanta
in perioada 5 – 7 iunie 2014, va desfasuraConferinta Internationala „Steps towards a Responsible Research and Innovation in a Global Economy”, cu urmatoarele sectiuni:
1. Global Economic, Social and Political Issues
2. Management and Marketing
3. Economy and Regional Development
4. Accounting and Finance
5. Environmental issues and unconventional energy sources.
Activitatile se vor derula la Hotel Ibis Constanta, incepand cu data de 5 iunie 2014, ora 9:00, sala Decebal.
Va invitam la evenimentul De|blocare, organizat de Facultatea de Arhitectura a Universitatii Spiru Haret in cadrul Noptii Muzeelor din 17 mai. Expozitia are loc la sediul Universitatii Spiru Haret din str. Ion Ghica 13, orarul de vizitare fiind 19:00 - 01:00.
Facultatea de Finante si Banci Bucuresti din cadrul USH anunta CONFERINŢA ECONOMICĂ NAŢIONALĂ – CEN 2014 „OPORTUNITĂŢI, RISCURI ŞI INCERTITUDINI ÎN ECONOMIA CONTEMPORANĂ”
Evenimentul va avea loc în Campusul Didactica, str. Fabricii nr. 46G, sector 6, Bucureşti, în ziua de joi, 22 mai 2014, orele 10.00
Comunicările pot acoperi subiecte din economie, integrare europeană, management, marketing, finanţe, contabilitate, bănci, asigurări şi informatică economică, care se subscriu temei conferinţei.
În perioada 04 - 06 Aprilie 2014 Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport
din cadrul Universităţii Spiru Haret a participat la „Campionatul Universitar de Tenis” etapa zonală organizat de „Asociaţia Student Sport” din Bucureşti.
Echipa de tenis a avut următoarea componenţă:
- Platon Raluca Elena an I ;
- Carpen Alexandru Daniel anul III - Educaţie Fizică şi Sport.
În urma desfăşurării competiţiei studentii de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport au reprezentat cu cinste Universitatea Spiru Haret, clasandu-se pe primul loc şi s-a calificat la turneul final ce va avea loc în perioada 09 -11 Mai 2014 în Bucureşti.
Afisat:14:24, 10-04-2014
La Fondation Maison des sciences de l’homme din Paris
oferă 2 burse de cercetare post-doctorală de scurtă durată pentru cercetătorii români din domeniul ştiinţelor umaniste şi sociale.
Săptămâna porţilor deschise în Universitatea Spiru Haret
Facultatea de Contabilitate şi Finanţe Râmnicu Vâlcea din cadrul Universităţii Spiru Haret îşi va prezenta oferta educaţională, precum şi baza materială de care dispune în cadrul evenimentului Săptămâna porţilor deschise în perioada 7-11 aprilie 2014.
Elevii, părinţii şi alte persoane interesate se vor întâlni cu profesori, cercetători, absolvenţii şi studentii Facultăţii, vor putea participa la cursuri, seminarii, laboratoare şi lecţii demonstrative.
Vor vizita biblioteca, vor intra în amfiteatre, laboratoare, săli de curs pentru simulări şi lecţii interactive pe o tematică atractivă şi accesibilă.
Calendarul manifestărilor din această perioadă este amplu, cuprinzând manifestări ştiinţifice şi culturale dedicate deopotrivă tuturor participanţilor.
Afisat:14:18, 04-04-2014
Ambasada S.U.A. şi Universitatea Spiru Haret, Institutul Central de Cercetare Stiinţifică,
organizează luni, 7 aprilie, ora 10:00 la Sala Senatului din str.Ion Ghica nr. 13, sector 3, prezentarea:
Instrumente de promovare a antreprenoriatului feminin
Lector: SAMIRA COOK
Sunt invitaţi să participe studenţii şi cercetătorii Universităţii Spiru Haret.
Summer School 2014 - The Language Assessment Institute Modena
1) Basic Principles in Language Testing and Assessment
Antony J. Kunnan (Nanyang Technological University, Singapore) 2) A learning-oriented Approach to Classroom-Based Assessment
James E. Purpura Columbia University, New York
Carolyn E. Turner McGill University, Montreal 3) An Introduction to Performance Assessment
Kirby Grabowski Columbia University, New York
Pentru rezultatele sale pe plan educational international, USH a primit din partea Uniunii Europene Charta ERASMUS pentru educatie universitara pentru perioada 2014-2020.
In baza acestui document USH isi asuma, responsabil, urmatoarele:
- respectarea principiilor de nediscriminare si asigurarea accesului deplin la educatie si mobilitate a tuturor potentialilor participanti, in baza criteriilor Erasmus;
- asigurarea recunoasterii depline a tuturor activitatilor de mobilitate indeplinite conform reglementarilor in vigoare si includerea activitatilor de instruire a studentilor din mobilitati, pe baza de credite transferabile, in rezultatele lor finale, inregistrate prin suplimentul la diploma sau alte acte oficiale, legale, echivalente
- acceptarea, in cadrul mobilitatilor, a studentilor straini si asigurarea accesului lor deplin la baza de educatie si formele de instruire reglementate oficial precum si la toate facilitatile academice existente in universitate.
Posibilități noi de a studia in străinătate pentru studenții si masteranzii USH!
Guvernului Turciei pune la dispoziția studenților din România posibilitatea de a concura pentru o bursa pentru programe de master și doctorat în domeniile Agricultura, Arta, Business, Management, Economie, Educație, Limbi străine inclusiv limba turca, ICT,Comunicare, Jurnalism, Managementul Informației, Servicii Personale, Sănătate, Științe Sociale, Religie, Etica, Matematica, Statistica, Servicii de Siguranța și Securitate, Transport, etc
Înscrierile online la adresa https://basvuru.turkiyeburslari.gov.tr/en pana la data de 31 martie 2014. Ghidule de aplicare poate fi descarcat la https://basvuru.turkiyeburslari.gov.tr/Content/pdf/BK_en.pdf
Afisat:11:09, 24-03-2014
Let's Talk Business - Primavara 2014
Managementul Performantelor in Companiile din Romania
Organizatori: Universitatea Spiru Haret Facultatea de Arte
Ambasada Indoneziei Dna Elizabeth Bharata, pian Dra Reika Bharata, vioară şi un grup de copii de la Ambasada Indoneziei Mai mult ...
Afisat:11:18, 07-03-2014
Seria evenimentelor de educaţie alternativă „Let’s Talk Business” continuǎ în anul universitar actual, pe durata semestrului II, în perioada martie – mai 2014. Evenimentele vor fi organizate de Universitatea Spiru Haret şi se vor derula în colaborare cu partenerii ALERON TRAINING CENTER şi ALTERNATIVE SCIENCES ASSOCIATION.
Mai multe detalii ...
Asociatia Anelis Plus http://www.anelisplus.ro/asociatia-anelisplus/misiune/, impreuna cu Emerald Publishing Group și E-nformation a organizat la Bucuresti in data de 15 februarie un workshop dedicat celor interesati sa publice in jurnalele EMERALD
Tema seminarului sustinut de Radka Machkova a fost Emerald & Pathway to get published.
Sub motto-ul: Vino la noi sa-ti petreci vacanta altfel! la Facultatea de Litere a Universitatii Spiru Haret a avut loc intre 3 si 7 februarie 2014 o scoala de iarna dedicata elevilor de liceu din anii terminali, viitori studenti USH.
Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică organizează la sediul din str.Ion Ghica nr. 13,sector 3, Sala Studio, workshop-ul având ca temă prezentarea bazei de date SCOPUS.
SCOPUS este cea mai mare bază de date de abstracte și citări din lume, cuprinzând peste 21.000 de titluri de jurnale de la peste 5000 de edituri, peste 15.000 de cărți dar și patente și resurse ştiinţifice online. Sunt invitati sa participe toti cercetatorii si bibliotecarii din cadrul Universitatii Spiru Haret. Va rugam sa confirmati participarea accesand: http://goo.gl/3Ftoi2 Afis eveniment IntroducereMai multe detalii...
Afisat:15:25, 11-02-2014
Erasmus + vine la tine - campanie de informare in tara
Agentia
Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii
Profesionale organizeaza in perioada urmatoare o campanie de informare
pentru Erasmus+ in mai multe judete si in Bucuresti
Cum?
Sub forma unor evenimente de prezentare de doua ore in care vom aborda
oportunitatile acestui nou program al Uniunii Europene destinat
educatiei, formarii profesionale, tineretului si sportului.
Evenimentele vor fi structurate in jurul unor sesiuni de informare de 2
ore: o ora prezentare, urmata de intrebari si raspunsuri. Sesiunile
vor fi sustinute de cate doi reprezentanti ai Agentiei Nationale.
Pentru cine?
Pentru toate tipurile de candidati ai programului Erasmus + : unitati de
invatamant (pentru toate nivelurile: prescolar, primar, gimanzial,
liceal - filiera teoretica, tehnologica si vocationala -, postliceal,
universitar ), ONGuri, furnizori de formare continua, alte categorii de
institutii publice si nu numai.
Care sunt temele abordate?
- cadrul general Erasmus +, intelegerea principiilor si elementelor de baza
- care sunt liniile de finantare
- cum pot beneficia de Erasmus + diferite tipuri de candidati
- ce este de facut pas cu pas pentru a depune un proiect
Cand si unde?
Participarea la aceste evenimente se realizeaza pe baza inregistrarii,
cu precizarea ca aceasta este posibila in limita locurilor disponibile
(in cazul in care aceasta va fi depasita, ne rezervam dreptul de a
selecta persoanele inscrise pana la acest plafon). Va puteti inregistra
folosind link-ul corespunzator orasului unde se desfasoara sesiunea la
care doriti sa participati. Cu o zi inainte de evenimente, persoanele
care s-au inscris peste numarul de locuri vor fi anuntate prin e-mail.
Institutul Central de Cercetare Stiintifica organizeaza
în data de 26 februarie 2014,ora 10.30 la sediul din str.Ion Ghica nr. 13,sector 3, Sala Studio,workshop-ul având ca tema prezentarea bazei de date SCOPUS.
Sunt invitati sa participe toti cercetatorii si bibliotecarii din cadrul Universitatii Spiru Haret.
Studenţii anului III, Actorie, ai Facultăţii de Arte
din cadrul Universităţii Spiru Haret, vă invită să-i vedeţi, la Teatrul de Artă din Bucureşti, strada Sfântul Ştefan nr. 21, miercuri - 12 februarie şi miercuri – 26 februarie 2014, la orele 20,15 în spectacolul Recviem pentru un iepuraş de Mihai Ignat. Regia: asist. univ. drd. Dana Voicu. Elevii şi studenţii au intrarea gratuită. Vă aşteptăm!
Afisat:13:50, 28-01-2014
Monitorizand pulsul invatamantului la distanta in SUA
Recent a fost facuta publica o analiza privind invatamantul la distanta in Statele Unite sub coordonarea I-Elaine Allen si Jeff Seaman de la Babson Survey Research Group.
The Louisiana Tech University Colegiul de Businesss va gazdui prima sa Zi de analiza de business in data de 10 Jan.2014.
Inregistrarea si participarea la eveniment este gratuita si se poate face virtual, online, direct din Romania.
Vor participa figuri deseama din cadrul comunitatii de business.
Discutiile se vor focaliza asuprabazelor de date si modului de folosire al lor in luarea deciziilor inteligente.
Dintre invitati fac parte:
•
Bill Franks, chief analytics officer of Teradata and author of “Taming
the Big Data Tidal Wave: Finding Opportunities in Huge Data Streams with
Advanced Analytics”
•
Alan Schwarz, Pulitzer Prize-nominated national correspondent for
education for The New York Times and author of “The Numbers Game:
Baseball’s Lifelong Fascination with Statistics”
•
Laurie Anne Garrow of the Georgia Tech University School of Civil and
Environmental Engineering and author of “Discrete Choice Modelling and
Air Travel Demand”
• Maytal Saar-Tsechansky of the McCombs School of Business at The University of Texas at Austin
• Catherine Truxillo of the SAS Institute
• James J. Cochran of the Louisiana Tech College of Business and co-author of “Essentials of Business Analytics”.
Sunt
asteptapti sa participe studentii, doctoranzii, cadrele didactice
interesate in folosirea bazelor de date si descoperirea altor fatede ale
mediului de business.
Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii SPIRU HARET
are deosebita placere de a va invita la conferinta finala a proiectului cu titlul GeoTurismPractic, ID POSDRU/109/2.1/G/81724.
Conferinta finala va avea loc VINERI, 20 Decembrie, incepand cu orele 10:00, la Sediul central al Universitatii SPIRU HARET (Str. Ion Ghica, nr. 13), Sala nr. 400 (et. 4).
12 decembrie ora 9.00, Facultatea de Educatie Fizica si Sport, a participat la serbarea de Mos Craciun a Scolii Speciale nr.5 din Bucuresti, unde studentii Programului de studii Kinetoterapie si motricitate speciala isi desfasoara practica de specialitate.
Cadrele didactice impreuna cu studentii au oferit cadouri din suflet acestor copii minunati, din tolba lui Mos Craciun.
Afisat:09:19, 16-12-2013
Institutul Central de Cercetare Ştiinţificăorganizează joi, 12 decembrie 2013, ora 12.30, la sediul UniversitățiiSpiru Haretdin str. Ion Ghica nr. 13, Sala Senatului, workshop-ul "Protecţia datelor şi protecția proprietății intelectuale în activitatea de cercetare". Sunt invitați sa participe la workshop toți cercetătorii UniversitățiiSpiru Haret.
Facultatea de Management Financiar Contabil Constanta organizeaza cea de-a XIX-a sesiune de comunicari stiintifice cu titlul "Relansarea economiei românești în contextul provocărilor actuale" .
La acest eveniment vor participa cadre didactice, studenti si masteranzi a caror lucrari abordeaza probleme actuale si de perspectiva atat din aria micro si macro economiei, contabilitatii, finantelor publice si private, relatiilor international cat si stiintelor socio-umane inrudite domeniului economic.
Prezenta manifestare vizează comunicarea interactivă a participanţilor axată pe cele mai valoroase rezultate ale cercetărilor proprii.
Oportunitati de finantare pentru dezvoltarea cercetarii
Guvernele statelor Norvegia, Islanda si Liechtenstein, prin mecanismul financiar al Spatiului Economic European (SEE), a lansat pe 25 noiembrie 2013 apelul pentru propuneri de proiecte privind linia de finantare pentru stimularea dezvoltarii cercetarii. Beneficiarii eligibili sunt organizatiile de cercetare, in parteneriat cu organisme similare sau IMM-uri din Norvegia, Islanda si Liechtenstein.
In Sala Leu are loc meciul de baschet din cadrul Campionatul National Universitar de Baschetintre echipele Universitatii Spiru Haret si Universitatea Politehnica Bucuresti
Afisat:13:42, 26-11-2013
PRACTICA
ȘI EDUCAȚIA ZEN
1. Context
În perioada 29 noiembrie – 8 decembrie, Maestrul
Yvon Myoken Bec, fondatorul Mokusho Zen House, va conduce o perioadă de
practică la Templul Zen Mokushozen-Ji din București. Cu prilejul
acestei vizite, Universitatea Spiru Haret, Mokusho Zen House, Asociația
Română de Psihologie Transpersonală și Editura Herald au onoarea de a vă
invita la conferința publică „PRACTICA ȘI EDUCAȚIA ZEN” luni, 2 decembrie 2013, orele 19.00, la sala Studio a Universității „Spiru Haret” din București (zona Universitate, intrarea din strada Doamnei nr. 13).
2. Invitaţi:
Carmen Costea – Prorector Universitatea Spiru Haret
Aurelian Scrima – Director Editura Herald
Oana Pănescu – Preşedinte filiala Bucureşti – Asociaţia Română de Analiză Tranzacţională
Ionuţ Nedelecu – Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu
Moderator: Matei Georgescu – Universitatea Spiru Haret
3. Tematica
„PRACTICA ȘI EDUCAȚIA ZEN” va fi prezentată de invitații la eveniment din abordări culturale multiple. Maestrul Myoken oferă
publicului o sesiune de întrebări și răspunsuri de 45 de minute în
continuarea expunerilor. Conferința este o oportunitate de a
interacționa, de a cunoaște și de a asculta învățăturile unui
reprezentant european de marcă al budismului zen.
4. Maestrul Yvon Myoken Bec
Urmează învăţătura Maeştrilor Taisen Deshimaru şi Mokusho Zeisler de
mai bine de 35 de ani şi din 1992 dă învăţătura în România şi Europa de
Est. În prezent trăiește în Budapesta, la Templul Taisen-ji unde dă
învăţătura zilnic și călătorește frecvent în Europa pentru a conduce
sesshin-uri (perioade de practică intensă).
Maestrul Myoken a primit în toamna anului 2002 transmisiunea Dharmei
(Shiho) de la Maestrul Kosen Thibaut, moştenitorul Dharmei lui Renpo
Niwa Zenji (fostul Stareţ al Eihei-Ji, cel mai mare templu zen japonez).
Maestrul Myoken menţine relaţii apropiate cu mai mulţi lideri
spirituali din Europa, printre care Zentatsu Baker Roshi – moştenitorul
Dharmei lui Suzuki Roshi, Fausto Taiten Guareschi – Stareţul Templului
Zen Fuden-Ji – Italia, Maeştrii Kosen Thibaut şi Barbara Kosen – cei mai
mari discipoli în viaţă ai Maestrului Deshimaru, Lama Deny – succesorul
European al lui Kalu Rinpoche şi Genpo Roshi – conducătorul Kanzeon
Sangha International. De asemenea, este membru al organizaţiei mondiale
COVR (Colloquium on violence and religion), fondat de René Girard.
5. Mokusho Zen House
A fost fondată la începutul anilor ‘90 de Maestrul Zen Yvon Myoken
Bec cu scopul de a răspândi învăţătura Maestrului Zen Taisen Deshimaru
şi a marelui său discipol, Maestrul Zen Mokusho Zeisler.
Mokusho Zen House oferă de mai bine de 20 de ani facilităţile
necesare practicii zilnice a Căii Zen în templele şi dojo-urile sale,
organizând de asemenea şi perioade de practică intensă unde puteţi avea
oportunitatea să coaseţi kesa (veşmântul sacru zen), să practicaţi
tradiţia oryoki, să primiţi ordinaţia de bodhisattva (laic) sau cea de
călugăr zen. La ora actuală Mokusho Zen House reuneşte mai multe temple
şi dojo-uri din România (Mokushozen-Ji Bucureşti, Mokusho Zen Dojo
Braşov şi Iași), Ungaria (Hobo-Ji şi Taisen-Ji din Budapesta; Mokusho
Zen Dojo Debrecen) şi Croaţia (Mokusho Zen Dojo Zagreb).
Templul Iluminării Tăcute, este fondat şi condus de Maestrul Yvon
Myoken Bec. Maestrul Myoken dă învăţătura şi conduce personal practica
în timpul sesshin-urilor (perioade de practică intensă). De-a lungul
anului, practica zilnică este asigurată şi îndrumată de călugării
templului, vechi discipoli ai Maestrului Myoken.
Mâine 20 noiembrie 2013 ora 17.00 in Sala Leu are loc meciul de baschet din cadrul Campionatul Naţional Universitar de Baschet intre echipele Universităţii Spiru Haret şi Universitatea Româno Americană.
La această competiţie participă următoarele echipe: Universitatea Spiru Haret, Universitatea Româno Americană, Universitatea Nicolae Titulescu, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Universitatea Dimitrie Cantemir.
La această competiţie echipa noastră este compusă din studenţi de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport: Culea Alin, Georgescu Cristian, Nicoară Philippe, Romila Răzvan, Pârlog Iosif, Stoltz Costin, Chercheş Dragoş.
Baftă Haretiştilor!
Afisat:12:51, 19-11-2013
USH membru International Council for Open and Distance Education - ICDE
Înființată în 2000 asociația Ad Astra reunește cercetători români de pretutindeni și promovează excelența în cercetare. Scopul principal al Ad Astra este dezvoltarea cercetării fundamentale în România. În această linie se înscrie și identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Începînd din 2014, Ad Astra instituie premiile Ad Astra pentru excelență în cercetare, în domeniile: Științe Fizice și Chimice (Chimie, Fizică, Biochimie, Biofizică); Științele Vieții (Biologie, Farmacie, Medicină); Științele Pământului și Științele Spațiale; Științe Inginerești; Matematică și Informatică; Științe Sociale și Discipline Umaniste. Invităm propuneri și autopropuneri conform regulamentului de organizare. La această primă ediție, premiile Ad Astra acordate cercetătorilor pentru activitatea lor din Romȃnia vor include o componentă financiară (500 euro). Data limită de înscriere sau nominalizare a candidaților este 15 Martie 2014. Mai multe detaliiRegulament de organizare
Afisat:14:22, 18-11-2013
Miercuri, 13 noiembrie, ora 19:00
Spectacol – lectura “In luna” de Alfredo Sanzol, in prezenta autorului.
Regia: Bobi Pricop. Cu: Aida Avieritei, Sabrina Iaschevici, Corina Moise, George Albert Costea, Lucian Iftime, Ionut Niculae
Afisat:10:48, 13-11-2013
Joi, 14 noiembrie, ora 18:30
Deschiderea Zilelor Filmului Columbian, cu participarea extraordinara a E.S. Dna. Victoria González – Ambasadoarea Columbiei in Polonia si Romania.
Seara debuteaza cu o conferinta intitulata “Preistoria Literara a lui Gabriel García Márquez” sustinuta de scriitorul Dasso Saldívar, urmat de proiectia filmului documentar “Buscando a Gabo/ Cautandu-l pe Gabo”, subtirarea in limba engleza.
Afisat:10:45, 13-11-2013
Invitatie inscriere European Youth Event (EYE 2014) - Strasbourg, 9 - 11 mai 2014
ZIUA BIBLIOTECII UNIVERSITARE LA FACULTATEA DE CONTABILITATE SI FINANTE CAMPULUNG MUSCEL
Cu ocazia Zilelor Bibliotecii Universitare, Facultatea de Contabilitate şi Finanţe Câmpulung Muscel a organizat un eveniment cerebral la Biblioteca Facultaţii.
Congresul Asociatiei Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie a avut loc intre 31 Octombrie si 2 Noiembrie la Centrul de Conferinte International Casino Palace Sinaia.
Acces electronic la literatura stiintifica penstru sustinerea si promovarea sistemului de cercetare si educatie din Romania
Joi, 07.11.2013, Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică, în colaborare cu S.C. E-nformation S.R.L, va organiza, la Sala Studio, din str. Ion Ghica nr. 13 o sesiune de instruire despre conţiunutul, modul de utilizare şi instrumentele oferite de noile resurse de documentare electronică, la care au acces cercetătorii şi studenţii Universităţii Spiru Haret din incinta facultăţilor, bazele de date ştiinţifice Proquest Central şi Thomson Reuters.
Facultatea de Geografie organizeaza prima aplicatie de teren din anul universitar 2013-2014, la Vulcanii Noroiosi.
Profesor coordonator: lector univ. dr. Cezar Gherasim, relatii la secretariatul facultatii (sala 209, str. Ion Ghica, nr. 13)
Lector univ. dr. Madalina Andrei
Facultatea de Geografie
Universitatea "Spiru Haret" - Bucuresti
Afisat:10:31, 04-11-2013
Marti, 5 noiembrie 2013, ora 12
cu ocazia zilelor bibliotecii organizate la Universitatea Spiru Haret, cadrele didactice ale Facultatii de Matematica si Informatica vor invita studentii sa viziteze biblioteca. Cu acest prilej li se vor prezenta sala de lectura si biblioteca Facultatii de Matematica si Informatica.
Afisat:10:30, 04-11-2013
ZILELE BIBLIOTECII UNIVERSITARE
În data de 06 noiembrie 2013, între orele 12:00-14:00, la Facultatea de Sociologie-Psihologie – Str. Fabricii, Nr.46G, Corp B, Sala 206 (Sala de lectură a Bibliotecii Facultăţii de Sociologie-Psihologie) – se va desfăşura evenimentul: Zilele Bibliotecii Universitare.
Studenţii şi masteranzii sunt invitaţi să participe la acest eveniment care are ca scop informarea asupra fondului de carte şi publicaţii ale Bibliotecii Facultăţii de Sociologie-Psihologie.
Afisat:16:06, 31-10-2013
Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala
va invita la
Conferinta Nationala 2013 : "Mindfulness, prezenta si contact" 28 Noiembrie – 1 Decembrie 2013, Bucuresti
Facultatea de Sociologie-Psihologie a Universitatii Spiru Haret va invita la
Conferinta Publica sustinuta de Venerabilul Jampa Lungtog din cadrul Centrului de Înalte Studii Tibetane „Rabten Coheling” din Elvetia. Tema conferintei este: „Educatie si cunoastere în Est si în Vest” Evenimentul va avea loc în data de 08.11.2013, orele 19.00 în Sala STUDIO a Universitatii Spiru Haret din Str. Doamnei nr. 13 (Zona Universitate)
Invitati: Laura Goran, Prorector al Universitatii Spiru Haret Irina Szasz, Jurnalist si scriitor Ionel Mohîrta, Director executiv al Asociatiei Române de Psihologie Transpersonala Mihai Popa-Radu, Fondator al Centrului Seeds for happiness Moderator: Matei Georgescu, Conferentiar universitar doctor, Facultatea de Sociologie-Psihologie Contact: 0721269590 si info@seedsforhappiness.ro
Programul SPECTACOLELOR la Sala Teatrului Studentesc Black Box Studio Sud în perioada 11.10 2013 – 13.10 2013:
Vineri 11.10.2013, Ora 20 - Spectacolulul “Terasa” Sâmbătă 12.10.2013, Ora 19 - Spectacolulul “Recviem pentru un iepuraş” Duminică 13.10.2013, Ora 19 - Spectacolulul “Recviem pentru un iepuraş”
Afisat:10:25, 11-10-2013
Vă invită la conferința internațională:
Comunică pentru a trai mai binedin ciclul: Valori perene în educație
Invitat special: Aleth Naquet,Co-fondator și formator de formatori al Institutului ESPERE International – Paris
Cu participarea:- prof. univ. dr. Carmen Costea
Universitatea Spiru Haret- prof. univ. dr. Vintilă Mihăilescu
Școla Națională de Studii Politice și Administrative- Claudia Jimeno Beltran
Director – Centrul de dezvoltare personală AmaneSer
Traducerea: Cati Călin – trainer și consultant – Centrul AmaneSer
Moderator: conf. univ. dr. Matei Georgescu – Universitatea Spiru Haret
Conferință organizată de Facultatea de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru Haret
Miercuri, 23 octombrie 2013, orele 19-21.30
Universitatea Spiru Haret, Sala Studio, Str. Ion Ghica nr. 13, parter INTRAREA LIBERĂ Afis Fr.Afis
Afisat:23:28, 08-10-2013
Recital cameral 12,10. 2013, 19:00 - 21:00 Filarmonica George Enescu Sala mica Concert sponsorizat de USH,
Conferinta EMRBI 2014 din Norvegia.Termen limita pentru propunerea de workshops chairs este 27 nov. Detalii la Mai multe detalii
Afisat:11:33, 08-10-2013
Conferinta Internationala privind Stiintele Sociale si Societatea (ICSSS 2013) 27-28 dec.2013 Jeju Island, Korea http://www.icsss-conf.org/
Afisat:11:16, 18-09-2013
Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică este organizatorul seminarului virtual Social Innovation facing Bio Economics ce va avea loc în data de 24 septembrie 2013 la sediul central al Universităţii Spiru Haret
Seminar International de Inovare Sociala afiliat Conferintei Internatioanle EMRBI 2013
In ziua de 24 septembreie 2013
va avea loc la USH Sala Senatului - Seminarul International de Inovare
Sociala afiliat Conferintei EMRBI 2013 de la Estoril Portugalia.
Programul este disponibil la http://6theuromed2013.webnode.pt/
Contemporary Issues in Business, Management and Education 2013, 14 NOv
Vilnius Gediminas Technical University, Lithuania. Accepted
articles will be published on-line by Elsevier in its “Procedia Social
and Behavioral Sciences” publication, which is indexed in the Science
Direct database.
Universitatea
Spiru Haret, Facultatea de Sociologie-Psihologie Centrul pentru
studii înalte asupra conștienței - Brazilia Academia
Internațională a Conștienței – Marea Britanie Nexus – new times
magazine Vă invită la
conferința internațională:
Noi abordări în studiul conștienței -
știința projectologiei din ciclul: Spiritualitatea
în slujba educației
Invitat special: Patricia Sousa - Director al Centrului Educațional din Londra, Academia Internațională a Conștiențe
Conferință
organizată de Facultatea de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru Haret Joi 18 iulie 2013,
orele 19-21.30 Universitatea Spiru
Haret, Sala Studio, Str. Ion Ghica nr. 13, parter Intrarea liberă
Universitatea
Spiru Haret, Facultatea de Sociologie-Psihologie Vă invită la
conferința internațională:
Destinul
spiritualității native în contextul educației din ciclul: Spiritualitatea
in slujba educatiei
Invitat special: Vernon Foster, Klamath - Modoc Native American
Conferinta organizata
de Facultatea de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru Haret Duminica 30 iunie
2013, orele 16-19 Universitatea Spiru
Haret, Sala Studio, Str. Ion Ghica nr. 13, parter Intrarea liberă
In perioada 15 iulie – 15 septembrie are loc un INTERNSHIP, organizat de GUVERNUL ROMANIEI
Pentru a participa în cadrul Programului Internship@Gov.ro, tinerii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate:
·să dețină cetățenia română;
·să aibă vârsta de până la 25 de ani la momentul debutului programului;
·să fie studenți ori tineri absolvenți ai programelor universitare de licență;
·să cunoască bine cel puțin o limbă străină de circulație internațională;
·să aibă cunoștințe de bază în domeniul IT (respectiv cunoștințe avansate pentru aplicații la Direcția Servicii Online și Design).
Experiența anterioară în activităţi de implicare civică ori programe de voluntariat reprezintă avantaje în procedura de selecție, însă nu sunt obligatorii.
Pentru a aplica, descarcă formularul de candidatură, completează și salvează-l pe calculatorul personal, iar apoi trimite-l prin e-mail către adresa oficială a programului,Internship@Gov.ro.
Candidaților ce vor fi aleși pentru lista scurtă li se vor solicita materiale justificative suplimentare în sprijinul aplicației lor.
Procesul de selecție va fi unul competitiv. Aplicanții trebuie să demonstreze că sunt potriviți pentru acest stagiu, că sunt calificați, ambițioși și serioși în activitățile întreprinse la Palatul Victoria.
Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 01 iulie 2013 (inclusiv).
Aplicațiile primite ulterior nu vor fi luate în considerare.
Facultatea de Arhitectură a Universităţii „Spiru Haret” vă invită la evenimentul „Zilele Facultăţii de Arhitectură USH” organizat în perioada 14 - 19 iunie 2013
Programul pe luna iunie 2013 a spectacolelor de teatru ale studentilor Facultatii de Arte din USH Piesa : JOIA DULCE (dupa - J.Steibeck) Joi 13 iunie 2013 ora 18:00 si luni 17 iunie 2013 ora 19:00.
Sala Black Box Studio Aparatorii Patriei in spatele Facultatii de Drept.Intrarea libera.
Manifestarea este parte a evenimentului international:
"2013 International Year of statistics"
Noutatea evenimentului din acest an consta si din includerea unei sectiuni de " Istoria si Didactica Matematicii si Informaticii" la care au fost invitate cadre didactice din mediul preuniversitar cu ocazia promovarii ofertei educationale a Universitatii (50 de unitati scolare liceale ).
Afisat:13:28, 05-06-2013
Eveniment cultural la UniversitateaSpiru Haret
Perspective contemporane asupra filosofiei religiei
Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică al Universităţii Spiru Haret va organiza pe data de 7 iunie 2013, Sala Senatului, Bucureşti, str. Ion Ghica, nr. 13, sector 3, orele 14.00-16.00, evenimentul cultural Contemporary Philosophy of Religion: Issues and Approaches (Filosofia contemporană a religiei: abordări si problematici), susţinut în plan media de TV H2.O, HFM2.O Radio şi Opinia Naţională.
Facultatea de Drept şi Administraţie Publică, Bucureşti desfăşoară în data de 23.05.2013 o Conferinţă Internaţională cu tema “Realităţii moderne cu privire la activitatatea normativă a statului”. La Conferinţă participă personalităţi din ţară şi străinătate, specialişti de renume în domeniul juridic şi economic , activitatea având un caracter interdisciplinar.
Rectorul Universităţii SPIRU HARET, Domnul Conf. Univ. Dr. Aurelian BONDREA a adresat un mesaj participanţilor la Conferinţă, subliniind necesitatea creşterii numărului acestui gen de activităţi ce confirmă prestigiul şi vizibilitatea naţională şi internaţională a Universităţii SPIRU HARET.
Afisat:15:57, 27-05-2013
Conferinta a cadrelor didactice si a studentilor - 28.05.2013
CRIZA ECONOMIEI SAU ECONOMIA DE CRIZĂ - OPORTUNITĂŢI ŞI PROVOCĂRI ALE PIEŢEI ROMÂNEŞTI”
Acesta este titlul conferintei organizate de Facultatea de management finaciar contabil din Bucurestie a Universitatii Spiru Haret.
Locul organziarii - Amfiteatrului A4, Corpul A, Campus Didactica, str. Fabricii, nr. 46G, sector 6, Bucureşti
Dezvoltarea personală – de la nevoia individuală la reconfigurarea afacerilor
Astăzi a avut loc ultima dezbatere din ciclul Let’s talk business, let’s talk life. Studenţi şi masteranzi de la Universitatea Spiru Haret şi de la ASE Bucureşti s-au întîlnit cu două absolvente ale Facultăţii de Psihologie din universitatea noastră – Anca Toma şi Dana Luciana Anicăi.
Facultatea de Drept şi Administrație Publică - Craiova va organiza în perioada 21 - 22 iunie 2013 Conferinţa cu titlul „DREPT ŞI ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ ÎN CONTEXT EUROPEAN”.
Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – ANCAAR în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Sociologie-Psihologie organizează CONFERINȚA NAȚIONALĂ CU PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ intitulată NOUTĂȚI ÎN DIVERSITATEA AUTISMULUI.
Conferinţa va avea loc în București, 31 mai – 1 iunie 2013, la sediul Facultăţii de Sociologie-Psihologie, Bdul Basarabia, nr.256, Sector 3 (lângă staţia de Metrou Republica, Poarta 1 Faur).
Conferința se adresează specialiștilor care lucrează în domeniul autismului, cadrelor didactice, familiilor persoanelor cu autism și anturajului acestora, studenților și altor categorii de persoane interesate de domeniul autismului.
Manifestarea este creditată de Colegiul Psihologilor din România (5 credite).
La data de 15 mai 2013, orele 12.00, respectiv 13.00, Sala Senatului, Bucureşti, str. Ion Ghica, nr. 13, sector 3,
Institutul Central de Cercetare Ştiințifică al Universității Spiru Haret vă invită la două evenimente culturale:
• Realism versus Surrealism in Sheldon Rosen’s Playwriting: Ned and Jack versus Dying After Beckett (Realism versus Surrealism in piesele Ned şi Jack versus Cine moare după Beckett).
Facultatea de Drept şi Administraţie Publica Craiova - organizează în data de 26 aprilie 2013:
Colocviul cu studenţii participanţi la programul de practică de specialitate din cadrul proiectului POSDRU/90/2.1/S/64176, “Studenţi practicieni – studenţi activi şi integraţi”.
Participă cadre didactice experţi din cadrul proiectului si studenţii care au efectuat practica de specialitate.
Afisat:14:47, 25-04-2013
În data de 22 aprilie 2013 are loc, la sediul Facultatii de Contabilitate si Finante Râmnicu Vâlcea,
Colocviul cu studentii
participanti la programul de practica de specialitate din cadrul proiectului POSDRU/90/2.1/S/64176, “Studenti
practicieni – studenti activi si integrati”. Participa cadre didactice,
experti din cadrul proiectului si studentii care au efectuat practica de specialitate.
Afisat:11:46, 22-04-2013
22 Mai 2013
A 14-a SESIUNE ŞTIINŢIFICĂ A CADRELOR DIDACTICE ŞI A 5-a SESIUNE ŞTIINŢIFICĂ A STUDENŢILOR FACULTĂŢII DE MEDICINĂ VETERINARĂ
Sesiunea anuală de Comunicări Ştiinţifice a Cadrelor didactice şi Studenţilor
Facultatea de Contabilitate şi Finanţe Râmnicu Vâlcea organizează, în perioada 19 - 20 aprilie 2013, la sediul Facultăţii, Sesiunea anuală de Comunicări Ştiinţifice a Cadrelor didactice şi Studenţilor, cu tema PREZENT ŞI PERSPECTIVE ÎN ECONOMIA ROMÂNEASCĂ. Pot participa cadre didactice de la Universitatea Spiru Haret, de la alte Universităţi, din învăţământul preuniversitar, specialişti din domeniul economic, studenţii, elevi etc.
ARCHmedium is a platform that organizes architecture competitions
for students on an international level. We believe that by
participating in these competitions, which echo the same conditions and
rigor as professional architecture competitions, enriches the students’
learning experience, gives them valuable insight into the process of
professional architecture competitions and allows a unique opportunity
to develop team work, technical precision and creativity.
We would like to ask for your help in promoting a new contest we've just launched; "San Franciso Fire Department Headquarters".
This contest has been organized with the collaboration of the American
Institute of Architects and the Architecture School of Barcelona
(ETSAB).
We would love to encourage students in your faculty to participate in this event. We
are asking for you help to promote it by forwarding this email onto
your students, publishing it on your school's website, pinning up the
poster that's attached to this message or any way you see fit.
Alternatively we would love to
discuss how we can personally help you do this, such as blog posts for
your intranet, video conference calls, or any method that fits into your
school’s curriculum, social media or extracurricular activity.
Our competitions are open to all undergraduate architectural students as well as those of related disciplines: Engineering, Urbanism, Design, etc. This time round, we are also offering a Special Prize for Young Graduates that will be awarded separately.
In the links below you'll be able to read and download further information about ARCHmedium competitions:
Teatrul din Mizil, primul gong cu patru actriţe de la "Spiru Haret"
Luni, 8 aprilie 2013, ora 18:00, la Centrul Cultural "Adrian Păunescu"din Mizil, teatrul înfiinţat în urmă cu 125 de ani de Leonida Condeescu, la iniţiativa lui Ion Luca Caragiale, îşi reia activitatea după 45 de ani de întrerupere.
Clubul de Afaceri Viitori Manageri Joi 25 Aprilie ora 18.00 Sala Studio - Consultanțăși acompaniere în carieră“Nu,NU sunteți cel mai valoros capital!” (Invitat special: Geroge Butunoiu - Head Hunter) Afis
Afisat:10:01, 06-04-2013
Clubul de Afaceri Viitori Manageri Joi 11 Aprilie ora 18.00 Sala Studio - Invata sa fii OM (Participanti: Prof univ dr
Constantin Popescu si Prof univ dr Alexandru Tasnadi) Afis
Afisat:09:59, 06-04-2013
Clubul de Afaceri
Viitori Manageri Joi 4 Aprilie ora 18.00 Sala Studio - Atitudinea este totul (Participanţi:NouraAl Kawadri, Larisa Mihoreanu, Diana Țâmpu, Adrian Vasile) Afis
Afisat:09:56, 06-04-2013
In perioada 29-31 iulie 2013 va avea loc Conferinta de Econofizica din Asia Pacific impreuna cu Conferinta STATPHYS 25 http://econophysics2013.postech.ac.kr/ la POHANG Coreea de Sud. Termenul de depunere a abstractelor este 30 aprilie 2013. USH este reprezentata in Comitetul Stiintific alaturi de cercetatori din intreaga lume.
Afisat:12:54, 03-04-2013
Invitatie din partea Universitatii Bogazici University la Sports Fest 2013 Mai multe detalii ...
Afisat:15:44, 01-04-2013
“Săptămâna altfel”
În săptămâna 1 – 7 aprilie 2013, programul la Sala UNU-UNU-DOI (Etajul 1): Miercuri 3.04.2013, de la ora 18.00 spectacolul „De-a Baba Oarba” de Edna Mazya (an III; clasa Conf. univ. drd. Vlad Rădescu Conf. univ. Adriana Piteşteanu); Joi 4.04.2013 de la ora 18.00 spectacolul „Fotografii din viaţa ta” după Ecaterina Oproiu (an III; clasa Conf. univ. drd. Vlad Rădescu Conf. univ. Adriana Piteşteanu). Spectacolele sunt programate în cadrul evenimentului “Săptămâna altfel”, având ca invitaţi speciali elevii Liceului Şincai din Bucureşti, şi nu numai.
-INTRAREA GRATUITĂ –
Afisat:11:39, 01-04-2013
Invitaţie eveniment
Centrul de Orientare şi Consiliere în Carieră vă invită să participaţi la cea de-a IX-a întâlnire din ciclul de evenimente organizate în cadrul, Proiectului POSDRU/90/2.1/S/64176 - Studenţi practicieni - studenţi activi şi integraţi, ”, în data de 2 aprilie, la ora 16.00. Tema înâlnirii: “Explorarea traseului educaţional “.
Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii Spiru Haret va invita sa participati miercuri, 27/3/2013, ora 2pm in sala 200 din sediul central din Str. Ion Ghica nr. 13 la Seminarul de Orientare Profesionala organizat de facultate.
Saptamana aceasta facultatea are ca invitat in calitate de speaker in cadrul seminarului pe domnul Costel Pîşlac, student in anul III - specializarea informatica, program de studii organizat de FMI, USH. Domnul Pîşlac va vorbi despre aplicatia Biblioteca 2.0.
Afisat:09:14, 22-03-2013
ACTUALITĂŢI, TENDINŢE ŞI CREATIVITATE ÎN ŞTIINŢELE MOTRICITĂŢII UMANE
În ziua de 22.03.2013 în Aula Mare a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport are loc Sesiunea Ştiinţifică cu participare internaţională „ACTUALITĂŢI, TENDINŢE ŞI CREATIVITATE ÎN ŞTIINŢELE MOTRICITĂŢII UMANE”.
Participă ca invitaţi prof.univ.dr. Lador Ioan Preşedintele Societăţii Ştiinţei, Excelenţei Umane şi Sportului Universitar, prof.univ.dr. Golu Mihai, alte personalităţi din mediul universitar, aferent domeniului Educaţiei fizice şi sportului. Sesiunea se desfăşoară pe 3 secţiuni: Educaţie fizică şi sport, Kinetoterapie şi motricitate specială, varia. Lucrările vor fi prezentate în plen şi poster.
Afisat:15:48, 21-03-2013
În data de 21.03.2013 Facultatea de Educaţie fizică şi sport organizează întâlnirea între angajatori: cu studenţii din anii terminali de la cele două programe de studii: Educaţie fizică şi sportivă şi Kinetoterapie şi motricitate specială şi masteranzii celor două programe acrediate – Educaţie fizică şi antrenament sportiv, Kinetoterapie în afecţiuni locomotorii cu tema: Dobândirea competenţelor în domeniul Educaţie fizică şi sport şi Kinetoterapie.
Afisat:15:47, 21-03-2013
Cel de al 18-lea Târg Internaţional al Educaţiei CIIET 2013
O delegaţie condusă
de Conf. univ. dr. Aurelian A. Bondrea, Rectorul Universităţii „Spiru Haret” a
participat în perioada 10 - 17 martie 2013 la cel de al 18-lea Târg
Internaţional al Educaţiei CIIET 2013, desfăşurat în China, la Beijing şi
Shanghai. La târg s-au prezentat peste 400 de universităţi din toată lumea.
Universitatea „Spiru Haret” a fost singura reprezentantă a învăţământului
superior din România, iar standul nostru a fost apreciat atât ca formă de
prezentare, cât şi ca ofertă educaţională. Mai multe detalii...
Afisat:14:42, 20-03-2013
Conferinta de prezentare a scolii PARAMETRICA
Luni 25 martie, orele 17:00, la Sala Studio din sediul USH Ghica 13, vor fi ilustrate activitatile educationale pe care scoala le coordoneaza: workshopuri internationale si interdisciplinare de design computerizat,
aplicat in arhitectura, urbanism, design interior, design industrial,
precum si implementarile rezultatelor acestora: expozitii, prototipuri,
productie.
Conferinta va fi sustinuta de Diana Nitreanu, absolventa a Facultatii de
Arhitectura a Universitatii Spiru Haret, partener fondator al PARAMETRICA.
Afisat:13:44, 19-03-2013
Conferina economica nationala
CRIZA ECONOMIEI SAU ECONOMIA DE CRIZA - OPORTUNITATI SI PROVOCARI ALE PIETEI ROMANESTI - 28 MAI 2013
Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii Spiru Haret va invita sa participati miercuri, 13/3/2013, ora 2pm in sala 200 din sediul central din Str. I. Ghica nr. 13 la Seminarul de Orientare Profesionala organizat de facultate. Saptamana aceasta facultatea are ca invitat in calitate de speaker in cadrul seminarului pe domnul Sergiu Gaina de la Rinf Outsourcing Solutions. Domnul Gaina (http://ro.linkedin.com/pub/sergiu-g%C4%83in%C4%83/30/32a/365) este de asemenea student in anul III - specializarea informatica, program de studii organizat de Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii Spiru Haret.
Afisat:10:45, 13-03-2013
A-IV-a manifestare din cadrul Seminarului Momente şi personalităţi din istoria matematicii
Marti 12 martie 2012, orele 14.00 sunteti invitaţi la sala 200, a Facultăţii de Matematică şi Informatică, din localul Universităţii Spiru Haret, situat în str. Ion Ghica nr. 13, unde va avea loc a-IV-a manifestare din cadrul Seminarului Momente şi personalităţi din istoria matematicii.
Cu ocazia acestei întâlniri va fi prezentata expunerea "Viata lui Alexander Grothendieck"- asist. univ. dr. Alexandru Sterian
Afisat:13:40, 07-03-2013
Forumul pentru Studierea Limbilor Straine a lansat un nou concurs de eseuri.
PROMOVATI-VA MUNCA APLICAND PENTRU PREMIUL FORUM ESSAY. Termen de depunere a lucrarilor 30 aprilie 2013
Afisat:14:44, 05-03-2013
EXPOZITIE FOTOGRAFIE KIRGYSTAN - "ELVETIA ASIEI CENTRALE" -
11
martie 2013, orele 16.00, Sala Studio a Universitatii Spiru Haret
Campanie pentru susţinerea performanţei în educaţie.
Universitatea Spiru Haret continuă acţiunea de susţinere a tinerilor care au nevoie de mijloace tehnice pentru a-şi putea lărgi aria de pregătire şi informare. Campania prin care au fost donate peste 1000 de calculatoare liceenilor a intrat intr-o nouă etapă. De curând, înca două instituţii au beneficiat de sponsorizare din partea celei mai importante universităţi private din România. Este vorba de Liceul Tehnologic „Sf. Antim Ivireanu”, şi spitalul pentru copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Echipamentele furnizate de catre universitare dau posibilitatea beneficiarilor de a accesa arii largi de programe educaţionale, fiind de utilitate directă. Cu ajutorul acestor calculatoare, tinerii liceeni, dar şi studenţii medicinişti vor putea fi angrenaţi în formule interactive moderne, on-line de pregătire şi dezvoltarea profesională. Universitatea Spiru Haret îşi continuă astfel campania de susţinerea a performanţei în educaţie.
Afisat:15:10, 27-02-2013
Studenţii noştri - pe scenă pentru o cauză nobilă
Duminică, 24 februarie, începând cu ora 19:00, studenţii Facultăţii de Arte vor juca, pe scena BBSS, în spectacolul „Nişte fete” de Neil la Bute, sprijind astfel un caz umanitar.
Ambasada Frantei in Romania si Michelin
Romanialanseaza un apel la
candidaturi pentru doua burse in domeniul comercial. Candidatii isi pot
trimite CV-ul catre Isabelle Glas (isabelle.glas@diplomatie.gouv.fr) pana pe data de15
martie 2013.
MINSKY. Reformarea Stiintelor Economice cu ajutorul modelului monetar vizual al prof Steve Keen. Prieten bun al
Universitatii Spiru Haret, prof Keen ed la Western University Sydney,
Australia, a lansat un nou model cu ajutorul caruia doreste sa reformeze
Stiintele Economice. Detalii la http://www.debtdeflation.com/blogs/2013/02/09/kickstart-minsky-now/
Afisat:08:21, 13-02-2013
Joi, 28.02.2013, începând cu orele 18.00, în Sala Studio a sediului central al Universităţii Spiru Haret va avea loc o nouă seară culturală spaniolă în cadrul căreia va avea loc o proiecţie de film. Intrarea este liberă. Mai multe detalii...
Afisat:15:45, 05-02-2013
Impreună cu ajutorul partenerilor săi, Ambasada Franţei în România susţine mobilitatea studenţilor români ! Descoperiţi 3 noi apeluri pentru burse cofinanţate :Embassy of France, along with its partners, supports the
- Ambasada Franţei/ Dalkia România: trei burse în domeniul energiei ce vor conduce la finele programului la obţinerea unui contract de angajare în cadrul societăţii Dalkia România; - Ambasada Franţei/ENS Cachan: trei burse de nivel Master în cadrul ENS Cachan; - Ambasada Franţei/ Fundaţia Sciences Mathématiques de la Paris: cinci burse de nivel Master 2 în domeniul matematicii şi al informaticii. Şi mai multe programe aşteaptă să le descoperiţi pe site-ul Institutului francez din România ! Mai multe detalii... PGSMDALKIAENS
Afisat:12:29, 05-02-2013
Apel candidatura pentru proiecte privind strategia
unei conduceri universitare eficiente.
Conferinţa ştiinţifică internaţională Pop, Rock and Science Fiction
Facultatea de Litere, Centrul de Studii Multilingvistice şi
Interculturale şi Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică al
Universităţii Spiru Haret vă invită să participaţi la Conferinţa ştiinţifică internaţională Pop, Rock and Science Fiction, care
se va desfăşura în perioada 16-19 mai 2013 la sediul central al
Universităţii Spiru Haret, str. Ion Ghica nr. 13, sector 3, Bucureşti.
Al
9 lea Colocviu Stiintific de Econofizica si Complexitate si Conferinta
Internationala de Econofizica STATPHYS 25, 29-31 iulie 2013 Pohang Koreea http://econophysics2013.postech.ac.kr
Afisat:09:57, 01-02-2013
ESSA 2013:
A 9a Conferinta ESSA a Associatiei Europene de Simulare
Sociala organizata la Varsovia, intre 16-20 Septembrie 2012, impreuna cu
Scoala de Economie din Varsovia , Polonia. Detalii: http://www.essa2013.org/index.php?id=0
Afisat:09:56, 01-02-2013
Catedra internationala onorifica SUERD organizeaza Sesiunea Practică de Formare “Noile competenţe şi oportunităţi de finanţare prin programele Strategiei UE pentru
Regiunea Dunării (SUERD)”, ce va avea loc cu sprijinul şi la sediul Universităţii Spiru Haret din Bucureşti, în perioada 28 februarie - 1 martie 2013. AnuntMai multe detalii...
Afisat:15:00, 28-01-2013
Următoarea întâlnire a cercului de
etnosociologie, antropologie şi geografie umană TOTEM se va desfăşura
joi 31.01.2013, de la orele 11.00, la Facultatea de
Sociologie-Psihologie, blvd. Basarabia nr.256, sector 3, Cancelarie. Tema întâlnirii
va fi: „ Pelerina arlechinului. Repertoriul identitar al evreilor
originari din Romania în Israel” - o cercetare de istorie orală.
Prezentarea va fi susţinută de dr. Cosmina Paul din partea Universităţii
Babeş-Bolyai. Pentru informaţii: corinabistriceanu@yahoo.com; monica.sociologie.popa@gmail.com; alexponcea@yahoo.com.
Afisat:10:18, 28-01-2013
În seria evenimentelor "Conferintele de Joi",
lector univ. dr. Sorin Cristescu de la Facultatea de Relaţii
Internationale, Istorie şi Filosofie va susţine o conferinţă cu titlul
"Unirea Principatelor la 24 ianuarie 1859 - moment decisiv al afirmării
naţiunii române". Evenimentul se va desfăşura la Casa de Cultură a
Ministerului de Interne din str. Mihai Vodă nr. 7, joi 24 ianuarie 2013,
începând cu ora 15.00.
Toate cadrele didactice din USH
sunt invitate sa participe la Trackul Social Innovation Facing Bio
Economics (Virtual Track), organizat in USH Bucuresti.
Afisat:09:35, 23-01-2013
Scoala de vara pentru invatarea limbii ruse organizata de Institutul international de Stiinte Umaniste si Lingvistica (MGLI), Moscova, Russia Detalii bancaFormularCererea de viză Poster
4th International Conference of Economic Sciences Quality of Life, Sustainability and Locality9-10 May 2013 – Kaposvár University – Kaposvár - Hungary http://ecs2013.ke.hu/
Afisat:12:32, 11-01-2013
Începerea perioadei înscrierilor pentru Bursele Guvernului Francez -2013-2014-
Ambasada Franţei oferă studenţilor români care doresc să urmeze o specializare în Franţa, în anul universitar 2013-2014: 1) Burse de Master 2: studenţi înscrişi sau care au terminat primul an de Master în România şi care doresc să urmeze anul 2 de Master în Franţa. 2) Bursele de Doctorat în cotutelă: pentru studenţii care urmează sau care au terminat 5 ani de studii în România, sau care sunt, în prezent, în primul an de Doctorat în cotutelă în Franţa. 3) Bursele Copernic: ingineri, economişti sau jurişti care doresc să efectueze o formare de un an în management, în cadrul Programului Copernic. Data la care vor lua sfârşit înscrierile este 01 martie 2013. Pentru toate informaţiile : http://www.institutfrancais-roumanie.com/institutfrancais-roumanie.com/opac?id_profil=126
CENTRUL
INTERNAŢIONAL AL ARTELOR VIZUALE, structurat ca o platformă interactivă a fost studiat ca
loc de comunicare interdisciplinară, sursă importantă de informare referitoare
la activitatea culturală, spaţiu educaţional,ofertă diversificată în domeniul artelor vizuale. REMODELAREA
MALURILOR DÂMBOVIŢEI propune
soluţii pentru realizarea unui spaţiu public urban, destinat recreerii şi
evenimentelor culturale în aer liber.
Noi orientări în învăţământul universitar de kinetoterapie
Joi, 13 decembrie, la sediul Facultăţii de Educaţie
Fizică şi Sport va avea loc masa rotunda cu titlul "Noi orientări în
învăţământul universitar de kinetoterapie". Evenimentul va începe la ora
14.00 şi se va desfăşura în sala 318.
Afisat:13:28, 12-12-2012
O NOUĂ SEARĂ SPANIOLĂ, JOI, 13.12, DE LA ORA 17.00
Afisat:16:47, 12-11-2012
Monitorul Oficial, nr. 28 din 14.01.2014
Mai multe detalii...
Afisat:15:14, 20-01-2014
A 4-a editie a evenimentului Postgraduate Initiative at Guy
Guy’s Researchers Society organizatorul principal a primit sprijinul si suportul Universitatii
Spiru Haret si a Asociatiei pentru Stiinte Alternative, Bucuresti.
Eveniment realizat in colaborare USH King's College London. Este o
actiune comuna a unui student de la Facultatea de Marketing si Afaceri
iInternationale (USH) si cercetatori romani de la King's College
London.
Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la
moartea lui Spiru Haret (n. 15.02.1851 – d. 17.12.1912), organizatorii
Simpozionului Naţional cu tema „Spiru Haret – Repere Fundamentale” îşi
propun să readucă în atenţia publ
ică opera acestei mari personalități şi problemele educației, într-o viziune inter și transdisciplinară.
Spiru Haret vedea educația ca fiind necesară nu numai a elevilor, ci și
adulților, un proces într-o continuă schimbare, o necesitate firească a
evoluţiei societății și a culturii umane. Aşadar, scopul acestui
simpozion, alături de comemorarea lui Spiru Haret, îl reprezintă
dezbaterea acestor aspecte adecvate epocii contemporane, în spiritul
valorilor universale. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 17 noiembrie
2012, începând cu ora 10.00, în sediul Facultăţii de Drept şi
Administraţie Publică, Constanţa din str. Unirii nr.67 .
Organizatorii evenimentului sunt: Asociaţia Centrul Regional de Formare,
Consiliere şi Mediere în Managementul Schimbării și Editura InterArtes.
Partenerii simpozionului: Universitatea „Spiru Haret” – Facultatea de
Drept şi Administraţie Publică, Constanţa, Inspectoratul Școlar Județean
Constanța, Universitatea Ovidius Constanţa, Institutul Național de
Cercetări Marine Grigore Antipa Constanța, Asociația Culturală Carmina
Balcanică, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Constanţa, Biblioteca Județeană
I.N. Roman Constanța, Asociația Profesorilor din Constanța, Litoral TV,
GMB Computers.
Afisat:11:17, 14-11-2012
Congresul Rectorilor Alianţei Universităţilor Central şi Est Europene
ACEU
este o alianţă superioară de universităţi din zona Central-Europeană, care are
ca principal obiectiv crearea de noi colaborări în educaţia superioară şi în
cercetare, pentru a contribui la dezvoltarea unei economii bazate pe
cunoaştere. Universităţile care fac parte din Alianţa Universităţilor din
Țările Central şi Est Europene (ACEU) sunt: Universitatea din Kaposvar,
Ungaria, Universitatea din Presov, Ungaria, Universitatea Donja Gorica,
Podgorica, Muntenegru, Universitatea Spiru Haret, București, România,
Universitatea FON, Skoplje, Macedonia, Universitatea Educons, Sremska Kamenica,
Serbia, Universitatea Apeiron, Banja Luka, Bosnia Herţegovina, Universitatea
din Shkoder, Albania, Universitatea din Primorska, Koper, Slovenia,
Universitatea din Sofia, Bulgaria, Universitatea de Agrobusiness şi Dezvoltare
Rurală, Plovdiv, Bulgaria, şi Universitatea WUS Austria, în calitate de
universitate invitată.
La Conferința anuală a Rectorilor participă rectorii, prorectorii, președinții, vicepreședinții și secretarul general al Alianței. Cu această ocazie se vor aborda teme precum: stabilirea comitetelor de lucru, definirea puterilor executive ale comitetelor Alianței, stabilirea de parteneriate și dezvoltarea unor noi activități prevăzute de statut, propunerea de aderare a noi membri sau excluderea membrilor neperformanți.
Expoziţia îşi propune o incursiune prin
imagini şi studii de caz în cartierele cu lotizări de case ale
Bucureştiului, foste parcelări rezidenţiale ale începutului de secol XX
şi în special ale perioadei interbelice.
Studiul a pornit de la un exerciţiu de explorare urbană a Bucureştiului,
efectuat în cadrul practicii studenţeşti a Facultăţii de Arhitectură a
Universităţii "Spiru Haret" între anii 2010-2012 şi s-a concretizat în
urma proiectului cultural derulat în cadrul programului "Observatorul
Urban" al Uniunii Arhitecţilor din România din Fondul Timbrului de
Arhitectură.
Vernisaj: luni, 5 noiembrie, ora 17:00 Sediul central al Universităţii "Spiru Haret" - str. Ion Ghica nr. 13, sector 3, Bucureşti Coordonator proiect: ASOP - Asociaţia Peisagiştilor din România Parteneri: Universitatea "Spiru Haret", Facultatea de Arhitectură, RPR+ - Birou de Studii Contemporane